Placeholder

Zes supergezonde groenten

Verschillende onderzoeken hebben de gunstige gezondheidseffecten van groenvoer aangetoond. Hieronder vind je een paar van die powergroenten die je makkelijk tijdens het kookritueel kunt verwerken.

Ui
Deze tearjerker is goed voor hart en bloedvaten en heeft bovendien een gunstig effect op het cholesterolgehalte van het bloed.

Artisjok
De plant helpt je cholesterolgehalte onder controle te houden. Daarnaast is de artisjok eetlustopwekkend en stimuleert het lever en gal.

Gember
Deze inheemse plant uit tropisch Azië is goed voor de maag. Het brengt de spijsvertering op gang en haalt meer bouwstenen uit je voeding. Ook kan gember helpen tegen misselijkheid.

Broccoli
Net als andere koolsoorten is de broccoli lief voor de aderen. Er zit sulforaan in, een stof die plaquevorming in de bloedvaten tegengaat.

Spinazie
Popeye vertelde ons vroeger dat spinazie goed is voor de spieren door de grote hoeveelheden ijzer die erin zitten, dat blijkt helaas een fabeltje. De groente helpt wel om blindheid bij ouderen te voorkomen. En wanneer je dit vanaf de jeugd eet gaat het ook de tekenen van huidveroudering tegen.

Knoflook
Dit kleine teentje is weldadig voor hart en bloedvaten. Daarnaast is het een bron van koolhydraten, Vitamine B, C en E en bevat het ijzer, kalium, zwavel zink en koper.

(