Placeholder

Sociale gelegenheden en… aan de lijn

Wanneer je tijdelijk iets strenger aan de lijn bent of een detox volgt, kan dat best lastig zijn tijdens sociale gelegenheden. Met deze tips houd je toch vol.

1. Vermijd diners en borrels
Voorkom verleidingen. Het makkelijkst is om niet af te spreken in restaurants of bars. Vér weg van alle hapjes en drankjes.

2. Neem zelf eten mee
Neem je eigen lunch mee naar het werk, zorg dat je altijd tussendoortjes bij de hand hebt. Eventueel kun je ook zelf eten meenemen naar lunch- of dinerafspraken. Zeker wanneer je aan het detoxen bent, is dat eigenlijk een must.

3. Spreek af samen actief te zijn
Geen zin om te zien hoe de rest van je vriendinnen zit te schransen, terwijl jij het bij wijze van spreken met een sapje moet doen? Spreek af om samen iets actiefs te doen, sporten, wandelen, schaatsen. Er zijn genoeg mogelijkheden, die je toch de gelegenheid geven om bij te kletsen.

4. Denk aan je doel en het resultaat
Je bent niet voor niets begonnen. Je wil iets bereiken: gezonder worden, fitter zijn of meer energie hebben. Hoe beter je je doel voor ogen hebt, hoe makkelijker het je zal afgaan om alles af te slaan wat je van je doel afhoudt.

Bron: Fitsugar | Beeld: Shutterstock