Placeholder

Blijf op gewicht in december

Met de nodige moeite is het je gelukt om een paar kilo kwijt te raken. Met deze tips zorg je dat ze eraf blijven in de decembermaand vol verleidingen.

Begin je dag met een goed ontbijt
Je kunt met een lege maag naar de eerste brunch gaan, zodat je je extra te goed kunt doen aan al het lekkers. Toch is het verstandiger om, zeker als je op de lijn let, de dag te beginnen met een goed ontbijt, zodat je de rest van de dag kunt genieten van normale porties.

Overschat het aantal verbrande calorieën niet
Je hebt vanochtend gesport en daarom mag je jezelf best verwennen met een extra toetje. Wrong! We hebben de neiging om het aantal verbrande calorieën te overchatten. Met dertig minuten hardlopen verbrand je 300 calorieën, dat aantal eet je er zo weer bij…

Durf nee te zeggen
Tijdens de feestdagen zal er eten in overvloed zijn. Durf nee te zeggen tegen hapjes die je minder lekker vindt, zo kun je daarna zonder schuldgevoel genieten van de gerechten die je wél echt lekker vindt.

Rustig aan met alcohol
Een wijntje bij het diner is heerlijk, maar alcohol bevat veel calorieën. Minder of helemaal geen alcohol drinken, is dus een makkelijke manier om je calorie-inname te verminderen. Voordeel: de volgende dag heb je geen last van een kater.

Vergeet niet te genieten
Probeer je dieet of je strikte eetgewoonten tijdens de feestdagen een beetje los te laten. Geniet, en ken je eigen grenzen.

Laat jij je helemaal gaan tijdens de feestdagen, of let je toch een beetje op wat je eet?

Beeld: Shutterstock