Placeholder

Afvallen zonder honger

Afvallen betekent niet dat je honger moet lijden. Lees de 7 tips.

Ontbijt goed
Begin de dag met een goed ontbijt. Eet genoeg vezels en voeg wat fruit toe om een goede bodem te leggen voor de dag. Lees ook onze 5 tips voor een gezonder ontbijt >> 

Eet meerdere keren verspreid over de dag
Sommige mensen kunnen prima vooruit op drie maaltijden per dag, maar voor veel mensen is dat niet genoeg. Maak je maaltijden iets kleiner zodat je wat calorieën ‘overhoudt’ om twee of drie tussendoortjes per dag in te plannen.

Neem een flesje water mee
Zet een flesje water op je bureau of stop het in je tas. Genoeg water drinken zorgt ervoor dat je een voller gevoel hebt.

Wees niet te streng voor jezelf
Door jezelf chocolade streng te verbieden, verlang je er alleen maar meer naar. Als je er dan uiteindelijk aan toegeeft, zal de schade alleen maar groter zijn. Soms moet je jezelf verwennen, met een lekker stuk chocola bijvoorbeeld.

Gooi je maaltijden om
Eet tussen de middag een warme lunch. Zo is je maag goed gevuld en doordat je overdag actief bent, verbrand je lichaam deze maaltijd prima. ’s Avonds kun je dan een koude, kleine maaltijd eten.

Fijne producten om je honger te stillen
Vezelrijke voeding is goed om je honger te stillen, daarnaast zijn ze goed voor de darmen. Voedsel met veel eiwit zorgt dat je sneller vol zit: voeg bijvoorbeeld een ei, rood vees, soja, noten of granen toe aan je maaltijd.

Eet bewust
Eet niet gedachteloos, maar wees bewust wat en waarom je eet. Lees meer over bewust eten >> 

Heb jij tips om gewicht te verliezen zonder honger te hebben?

Lees meer over afvallen: