verkoudheid weg

Weg met die verkoudheid!

Ligt je prullenbak helemaal vol met papieren zakdoekjes? Ben je veel aan het hoesten of heb je last van hoofdpijn? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een verkoudheid te pakken. Vervelend! Maar met deze tips ben jij snel weer helemaal fit.

 

Rust

Bij een verkoudheid is het misschien wel het belangrijkste dat je even wat rustiger aan doet. Voel je je echt niet lekker? Blijf dan gewoon een dagje thuis om uit te zieken. Zet een grote pot thee, pak een spannend boek uit de kast en installeer je met een warme deken op de bank. Voor je het weet is die vervelende verkoudheid weer over.

Lees ook:Is het verstandig om te sporten als je verkouden bent?

Eucalyptus

Kun je ’s avonds niet slapen door een verstopte neus? Leg dan een (oude) handdoek over je kussen en smeer daar bijvoorbeeld Vicks Vaporub op. Daar zit onder andere eucalyptus in, wat ervoor zorgt dat je weer beter kunt ademhalen door je neus.

Vitamine C

Misschien is het heel vanzelfsprekend, maar als je verkouden bent, is het goed om extra fruit en groentes te eten. De vitamine C die daarin zit, zorgt ervoor dat je weer weerstand opbouwt. En dat kun je wel gebruiken als je een goede verkoudheid te pakken hebt.

Stomen

Om weer goed adem te kunnen halen door je neusgaten, is het slim om regelmatig te stomen. Heb je niet zo’n luxe stoomcabine thuis, dan kun je het ook makkelijk met een pan, warm water en een handdoek. Warm eerst wat water op (gebruik geen kokend water!) en doe dat in een pan. Ga met je gezicht boven de pan hangen en doe een handdoek over je hoofd heen. Na ongeveer 10 minuten zul je merken dat alles langzaam open gaat! Eventueel kun je ook wat kamille kruiden of Vicks Vaporub in het water doen.

Warme damp

Neem een warme douche en gebruik lekker veel douchegel waar eucalyptus in zit. De warme damp maakt je neus weer open.

Gerelateerde artikelen