Placeholder

Hoe voorkom je een kater?

Een glas water bij thuiskomst, een vette hap na het feesten of twee paracetamolletjes voor het slapen gaan – wat is nu de beste manier om een kater te voorkomen?

Misselijk, hoofdpijn en ont-zet-tend veel dorst – jawel, je hebt een kater. Iedereen heeft zo zijn eigen middelen om er vanaf te komen, maar zoals het spreekwoord luidt: beter voorkomen dan genezen. Hoe? Zo:

– De allereerste en beste tip: gebruik je gezond verstand. Beperk dus je alcoholconsumptie. Hoe meer je drinkt, hoe meer je lichaam moeite heeft om de alcohol te verwerken en te neutraliseren.

– Tip twee: begin de avond met een aantal glazen water. Je lichaam heeft veel water nodig om al die alcohol te verwerken. Dus help je lichaam vast een handje en gun ‘t een flinke voorraad water.

Veel Nederlanders halen de feiten en fabels over alcohol door elkaar: tijd voor wat opheldering >

– Nummer drie: geniet van de feestmaaltijd. Een goede bodem leggen is erg belangrijk. Maar ook tijdens het eten is het verstandig niet enkel alcohol te nuttigen, maar om het af te wisselen met – daar is ‘ie weer – water.

– De laatste, welbekende tip die zéker niet vergeten mag worden: niet mengen. Echt niet. Kies aan het begin van de avond voor één soort drank (dus: óf bier, óf wijn óf champagne – niet alles door elkaar) en blijf daarbij. Proost!

Is biologisch voedsel werkelijk gezonder? >

(