Placeholder

Géke blog 1: Havermout

Géke test voor Santé Het Beste Dieet Ter Wereld. Het eerste dat haar opvalt? Dat ze havermout 'moet' eten en dat vindt ze nou net niet zo lekker. Valt het Géke mee? Lees haar blog over de eerste week.

Géke: Terug van vakantie lag het nieuwe boek Het Beste Dieet Ter Wereld bij de post. De eerste schok was dat ik havermout "moet" eten. Dat heb ik niet eens in huis! Het idee alleen al maakt me misselijk. Ik zal het allemaal eens goed op me laten inwerken, want ik wil wel mijn best doen. Ik zal de komende weken schrijven over hoe dit dieet me gaat bevallen.

De boodschappenlijst
Een boodschappenlijstje maken is wel belangrijk. Dan heb ik alles in huis en kan de strijd beginnen. Want lijnen blijft een strijd toch? Voor mij allereerst het afkicken van de wijntjes. Dat gaat lukken. Ik heb keurig gegeten wat er op de woensdag van week 1 stond. Of eerlijk gezegd was ik te laat voor het ontbijt (havermout + 1 zachtgekookt ei). Twee dingen die ik niet zag zitten. Tussen de middag een snee volkoren roggebrood met daarop hummus en gerookte zalm. Echt heel lekker. Als snack mocht ik tussendoor havermoutkoekjes met dipsaus.

Verrassing
De havermoutkoekjes zijn eerlijk gezegd heel lekker, met blauwe bessen erin en BRUINE BASTERDSUIKER. Hoe kan het in een dieet. Ik moet helemaal omdenken. Als avondeten hadden we Dijonkip uit de oven met verse groenten. Daarbij rijst (!) met appel en munt erdoor. Ook erg lekker.

Van dag tot dag
In het boek staat dat onze voeding gebaseerd moet zijn op een hoge inname van eiwit en volkorenproducten (koolhydraatbronnen met een lage glykemische-index). Dat zal wel, maar ik ga me daar niet mee vermoeien. Ik maak klaar van dag tot dag wat er in het boek staat en dan zie ik wel of het resultaat oplevert!


Géke’s startgewicht voor het dieet was 93 kilo. Benieuwd hoe het Géke zal vergaan met het Beste Dieet Ter Wereld en hoeveel ze aan het eind van fase 1, de eerste vier weken, is afgevallen? Hou dan Sante.nl in de gaten of bekijk haar eigen afvalblog.