Placeholder

Hoe maak je zelf appelmoes?

Met dit recept maak je zelf appelmoes. Dat blijft toch stiekem de allerlekkerste appelmoes.

Ingrediënten

  • Een kilo appels
  • 100 ml kraanwater
  • Eetlepel suiker
  • Eetlepel citroensap
  • Theelepel kaneel (of een kaneelstokje om mee te koken)

Aan de slag
Schil een kilo appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appelsin stukken. Doe de stukjes met 100 milliliter kraanwater in een pan. Voeg een eetlepel suiker, een eetlepel citroensap en een theelepel kaneel toe. Laat het koken en zet daarna het vuur laag. Laat het 15 tot 30 minuten minuten zachtjes koken en roer af en toe. Je kunt daarna de appelmoes pureren tot hij glad is. Of pureer niet (of minder) voor een appelcompote.

Kan ik meer/minder suiker aan mijn appelmoes toevoegen?
Je kunt suiker toevoegen naar smaak. Sommige appels zijn van zichzelf zoeter waardoor je minder suiker nodig hebt. Ook als je graag minder toegevoegde suiker eet, kun je de suiker schrappen of minderen. Misschien ben je juist een zoetekauw, dan kun je een eetlepel of twee extra toevoegen.

Beeld: Shutterstock