Placeholder

Recept voor chocoladetruffels met Licor 43

Maak de vulling een dag van tevoren, daarna zijn je truffels zo klaar.

Ingrediënten

  • • 35 gram ongezoete slagroom
  • • 35 gr roomboter
  • • 240 gr chocolade
  • • 40 ml Licor 43
  • • 3 el suiker
  • • Poedersuiker & cacaopoeder of gemalen koffie

De vulling maken
Kook de slagroom samen met 3 eetlepels suiker en laat het geheel afkoelen tot ca. 30 ̊C. Smelt daarna 240 gram van jouw favoriete chocolade (puur, melk of wit) au bain-marie, laat het niet koken. Meng de room door de gesmolten chocolade en roer tot er een gladde massa ontstaat. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en roer deze ook door het chocolademengsel. Giet als laatste een scheutje (40 ml) Licor 43 Original, Baristo of Orochata door het mengsel. Voilà, de basis van je truffels!

Giet het in een ovenschaal bekleed met bakpapier en aat het 24 uur opstijven. Snijd daarna in blokjes van 1 à 2 cm.

De truffel maken
Rol voorzichtig balletjes van de blokjes en smelt ondertussen 100 gram chocolade naar keuze au bain-marie tot ca. 30  ̊C. Dompel de balletjes met behulp van een vork in de gesmolten chocolade. Meng in een schaaltje wat poedersuiker met cacaopoeder of gemalen koffie en rol de balletjes, nog warm van de gesmolten chocolade, erdoorheen.

Eet smakelijk!

Tip: Ben je geen keukenprinses? De bonbons zijn verkrijgbaar bij Puur Gelukkig in Elst.

Foto: Delphine Chevalier