×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor ansjovisvinaigrette

Ansjoviavinaigrette
04.09.2018 - Redactie

Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak.


Ingrediënten
Voor circa 60 ml

  • 4 gezouten ansjovisfilets, 20 min. in water geweekt 
  • 6 el fruitige extra vierge olijfolie, liefst Franse 
  • 2 el vers citroensap 
  • versgemalen zwarte peper 

Bereiding
Laat de ansjovis iets uitlekken en wrijf ze fijn in een vijzel. Meng er de olijfolie en het citroensap door en klop alles tot een glad mengsel. Voeg wat peper toe. 

Het recept voor de pan bagnat niçoise vind je in het oktobernummer van Santé.

 

Dit recept komt uit Het Franse kookatelier - Recepten, technieken en verhalen van een Franse kookschool. €39,99 via Bol.com.

Tekst: Marjorie Taylor en Kendall Smith Franchini | Beeld: Anson Smart

Wat vind je ervan?

Reacties

Vegan plakjes kip

17.11.2018 - Vind je het lastig om vega(n) te lunchen, omdat je plakjes beleg mist? Dat hoeft niet. Lees verder

Zelf Tony's-reep bedenken

12.11.2018 - Een reep witte chocolade met roze muisjes? Kan gewoon. Lees verder

Pastasaus dikker maken

09.11.2018 - Met deze tips maak je die waterige saus dikker. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

08.11.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Recepten met tahin

03.11.2018 - Tahin past bij zoet en hartig. Lees verder

De seizoensproducten in november

01.11.2018 - Deze producten kun je deze maand het best in je winkelwagen leggen. Lees verder

Superfood: boerenkool

24.10.2018 - Boerenkool is dankzij de grote hoeveelheden mineralen en vitamines één van de gezondste groenten. Tijd om meer over deze groente te ontdekken. Lees verder

Waarom tranen mijn ogen als ik uien snijd?

20.10.2018 - Zodra je het mes in een ui zet, beginnen je ogen te tranen. Hoe kan dat en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Je bent vandaag lekker op dreef. Het gaat allemaal als vanzelf. Misschien is…

» Naar de daghoroscopen