Recept voor groenten met bloemkoolpuree van Pascale Naessens

Recept voor groenten met bloemkoolpuree

Smeuïge ovenschotels met veel smaak doen het altijd goed. Dit heerlijke vegetarische recept willen we je niet onthouden.

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 1 venkel
  • 2 preistengels
  • 2 wortelen
  • 2 dl (plantaardige) room
  • 20 g parmezaan
  • 50 g gruyère

Bereiding
Kook de bloemkool gaar in water met een scheut olijfolie, peper en zout.
Snijd de venkel, de prei en de wortelen in grote stukken. Kook ze beetgaar in water met een scheut olijfolie.

Giet het water af van de bloemkool, voeg 1 deciliter room en 40 gram gruyère toe en pureer.
Giet de andere groenten af en schep ze in een ovenschaal. Meng 1 deciliter room met de parmezaan, kruid met peper en giet de room over de groenten.

Lepel de bloemkoolpuree over de groenten en strooi de rest van de gruyère erover.
Bak de groenteschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Je kunt de hoeveelheden aanpassen naar eigen behoefte. Ben je een grote eter, doe je veel aan sport of heb je een zwaar beroep, maak dan grotere porties klaar maar houd je aan de combinaties. Niemand mag met honger van tafel gaan.

Dit recept komt uit het boek Puur & Lichter van Pascale Naessens en William Cortvriendt.