Placeholder

Recept voor kaneelbroodjes met pistachecrème

Kaneelbroodjes komen oorspronkelijk uit Zweden, maar dit recept geeft er een mediterrane twist aan.

Het pizzadeeg geeft het broodje net wat meer bite, de met dadelsmaak doordrenkte rozijnen maken hem net iets exotischer.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Laat de rozijnen wellen in Dadel Crema Azijn, het liefst een dag van te voren.
  2. Kneed een deeg van Farina per Pizza, gist, 120 ml melk, één ei, 60 ml water en een snuf zout. Kneed daarna 90 g boter en de Bonsecco Olijfolie door het deeg. Dek af met een vochtige theedoek en laat 90 minuten rijzen op een warme plek. Druk het deeg plat, dek het af met plasticfolie en zet een uur in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit tot een plak van 40 cm breed en 30 cm lang. Meng 100 g roomboter met kaneel en basterdsuiker; besmeer hiermee het deeg. Laat de rozijnen goed uitlekken en druk ze verspreid in het deeg. Rol het deeg zo strak mogelijk op en snij met een scherp mes de rol in ca. 16 plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal, dek af met plastic en laat 45 minuten rijzen.
  4. Verwarm een oven voor op 150 °C. Meng een eierdooier met 4 eetlepels melk en besmeer hiermee de kaneelbroodjes. Bak ze dan 20 minuten in de oven en hak intussen de pistachenootjes fijn. Laat de kaneelbroodjes iets afkoelen en besmeer ze met Crema al Pistacchio. Strooi er pistachenootjes overheen.

Recept en beeld: Oil & Vinegar