×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor vegetarische gevulde zoete aardappel

Recept voor vegetarische gevulde zoete aardappel
10.03.2018 - Redactie

Morgen is het de laatste dag van de Week Zonder Vlees. Geen idee welk gerecht je gaat maken? Wij delen nog een laatste recept ter inspiratie: Zoete aardappel 'chicken style' met zwarte bonen en paprika.


Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 4 zoete aardappels
  • 200 gram filetstukjes van Garden Gourmet
  • 3 stengels lente-ui, in reepjes
  • 140 gram (1 blikje) tomatenpuree
  • 1 flinke theelepel pikante harissa
  • 50 milliliter water
  • 200 gram zwarte bonen, uitgelekt
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 15 gram verse koriander, de blaadjes

Bereidingswijze
1.    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de zoete aardappels (schillen hoeft niet) en snijd hem in de lengte door tot net boven het eind. De zoete aardappel mag niet uit elkaar vallen. Prik er met een vork een aantal gaatjes in.
2.    Leg de zoete aardappel op een bakpapier op je ovenrooster en laat de zoete aardappel in 45 minuten garen. Controleer of hij gaar is door er met een vork in te prikken. Bij grote aardappels kan de baktijd langer zijn, reken op een tijd tot 60 minuten.
3.    Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de filetstukjes in 5 minuten krokant en goudbruin.
4.    Voeg de rode paprika en het witte gedeelte van de lente-ui toe en roerbak gedurende 10 minuten.
5.    Voeg de tomatenpuree, pikante harissa, het water en de zwarte bonen toe en verwarm het mengsel.
6.    Haal de zoete aardappels uit de oven, vouw voorzichtig open en schep een eetlepel uit beide zijden van de smeuïge binnenkant. Voeg die zoete aardappelpuree toe aan de inhoud van de pan en meng.
7.    Vul nu de zoete aardappel rijkelijk met de vulling en serveer met een flinke eetlepel Griekse yoghurt en verse koriander.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: De Hippe Vegetariër | In samenwerking met: Garden Gourmet

Wat vind je ervan?

Reacties

Zo vul je filodeeg

22.06.2018 - Met filodeeg kun je veel lekkere hapjes maken. Lees verder

Ga eens wildplukken

22.06.2018 - Leoniek: 'Iedereen koopt dure superfoods in de supermarkt of natuurwinkel, maar waarom zou je? Superfoods groeien gewoon om ons heen. Je hoeft ze alleen maar te plukken.' Lees verder

Tip om na het aspergeseizoen nog asperges te eten

21.06.2018 - Je hoeft nog geen afscheid te nemen van asperges. Lees verder

De 50 beste restaurants ter wereld

20.06.2018 - Om weg te dromen bij de menukaarten, óf om je volgende vakantiebestemming te bepalen? Lees verder

Recept voor gebakken scholfilet met saus van ERU Balans Bieslook

Advertorial - Zet vanavond deze heerlijke maaltijd van scholfilet met een saus van ERU Balans Bieslook op tafel. Het bijkomende voordeel: je maakt nu bij aankoop van een ERU Balans actieverpakking kans op een city trip naar één van de geselecteerde steden. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

18.06.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Uit de ontbijt-sleur

17.06.2018 - Vergeet die eeuwige boterhammen met kaas of yoghurt met muesli. Santé tipt voor elke dag van de week een makkelijk én gezond vega ontbijtje om de dag fris te beginnen. Lees verder

Recepten voor limonade zonder suiker

13.06.2018 - Een verfrissende limonade is zo gemaakt. Deze maand vind je een aantal recepten in Santé. Wil je liever een limonade zonder suiker maken? Dan hebben we hier recepten voor je verzameld. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 135 |
Mis niets
Daghoroscoop
Kreeft

Je bent een geduldig en trouw mens. Een gedane belofte zul jij niet gauw…

» Naar de daghoroscopen