×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor vegetarische gevulde zoete aardappel

Recept voor vegetarische gevulde zoete aardappel
10.03.2018 - Redactie

Morgen is het de laatste dag van de Week Zonder Vlees. Geen idee welk gerecht je gaat maken? Wij delen nog een laatste recept ter inspiratie: Zoete aardappel 'chicken style' met zwarte bonen en paprika.


Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 4 zoete aardappels
  • 200 gram filetstukjes van Garden Gourmet
  • 3 stengels lente-ui, in reepjes
  • 140 gram (1 blikje) tomatenpuree
  • 1 flinke theelepel pikante harissa
  • 50 milliliter water
  • 200 gram zwarte bonen, uitgelekt
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 15 gram verse koriander, de blaadjes

Bereidingswijze
1.    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de zoete aardappels (schillen hoeft niet) en snijd hem in de lengte door tot net boven het eind. De zoete aardappel mag niet uit elkaar vallen. Prik er met een vork een aantal gaatjes in.
2.    Leg de zoete aardappel op een bakpapier op je ovenrooster en laat de zoete aardappel in 45 minuten garen. Controleer of hij gaar is door er met een vork in te prikken. Bij grote aardappels kan de baktijd langer zijn, reken op een tijd tot 60 minuten.
3.    Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de filetstukjes in 5 minuten krokant en goudbruin.
4.    Voeg de rode paprika en het witte gedeelte van de lente-ui toe en roerbak gedurende 10 minuten.
5.    Voeg de tomatenpuree, pikante harissa, het water en de zwarte bonen toe en verwarm het mengsel.
6.    Haal de zoete aardappels uit de oven, vouw voorzichtig open en schep een eetlepel uit beide zijden van de smeuïge binnenkant. Voeg die zoete aardappelpuree toe aan de inhoud van de pan en meng.
7.    Vul nu de zoete aardappel rijkelijk met de vulling en serveer met een flinke eetlepel Griekse yoghurt en verse koriander.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: De Hippe Vegetariër | In samenwerking met: Garden Gourmet

Wat vind je ervan?

Reacties

Citroentaart met blauwe bessen

16.12.2018 - Zin om iets te bakken? Wat dacht je van deze citroentaart met blauwe bessen. Lees verder

Portie friet

07.12.2018 - Dit hadden we liever niet geweten. Lees verder

Taugé kweken

02.12.2018 - Taugé kweken is niet heel moeilijk. Wat je nodig hebt, is een week geduld en af en toe tijd om het water te verversen. Lees verder

Ember thermobekers

02.12.2018 - Ben je veel onderweg en kun je het waarderen als je warme drank of soep op precies de juiste temperatuur blijft? Dan is de nieuwe slimme thermobeker van Ember iets voor jou. Lees verder

Zijn het pepernoten of kruidnoten?

01.12.2018 - Sinterklaas blijft een gezellige feestdag en iets lekkers mag daarbij niet ontbreken. Vooral pepernoten zijn favoriet. Of kruidnoten... Of mag je beide benamingen gebruiken? Lees verder

Seizoensgroenten december

01.12.2018 - Dit zijn de seizoensgroenten om deze maand in je winkelwagen te leggen. Lees verder

Truffels

29.11.2018 - Wist je dit al over truffels? Lees verder

Kruidnoten en pepernoten vegan

24.11.2018 - Hoe zit het met pepernoten, kruidnoten en ander lekkers? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Boogschutter

Als een kwestie jou niet alleen aangaat, is het zeker de moeite waard om die…

» Naar de daghoroscopen