×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor vegetarische gevulde zoete aardappel

Recept voor vegetarische gevulde zoete aardappel
10.03.2018 - Redactie

Morgen is het de laatste dag van de Week Zonder Vlees. Geen idee welk gerecht je gaat maken? Wij delen nog een laatste recept ter inspiratie: Zoete aardappel 'chicken style' met zwarte bonen en paprika.


Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 4 zoete aardappels
  • 200 gram filetstukjes van Garden Gourmet
  • 3 stengels lente-ui, in reepjes
  • 140 gram (1 blikje) tomatenpuree
  • 1 flinke theelepel pikante harissa
  • 50 milliliter water
  • 200 gram zwarte bonen, uitgelekt
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 15 gram verse koriander, de blaadjes

Bereidingswijze
1.    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de zoete aardappels (schillen hoeft niet) en snijd hem in de lengte door tot net boven het eind. De zoete aardappel mag niet uit elkaar vallen. Prik er met een vork een aantal gaatjes in.
2.    Leg de zoete aardappel op een bakpapier op je ovenrooster en laat de zoete aardappel in 45 minuten garen. Controleer of hij gaar is door er met een vork in te prikken. Bij grote aardappels kan de baktijd langer zijn, reken op een tijd tot 60 minuten.
3.    Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de filetstukjes in 5 minuten krokant en goudbruin.
4.    Voeg de rode paprika en het witte gedeelte van de lente-ui toe en roerbak gedurende 10 minuten.
5.    Voeg de tomatenpuree, pikante harissa, het water en de zwarte bonen toe en verwarm het mengsel.
6.    Haal de zoete aardappels uit de oven, vouw voorzichtig open en schep een eetlepel uit beide zijden van de smeuïge binnenkant. Voeg die zoete aardappelpuree toe aan de inhoud van de pan en meng.
7.    Vul nu de zoete aardappel rijkelijk met de vulling en serveer met een flinke eetlepel Griekse yoghurt en verse koriander.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: De Hippe Vegetariër | In samenwerking met: Garden Gourmet

Wat vind je ervan?

Reacties

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Je krijgt te kampen met een financiële tegenvaller. Je zult dus weer aan het…

» Naar de daghoroscopen