×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor vegetarische burrito’s

Recept voor vegetarische burrito’s
06.03.2018 - Redactie

Vind je het soms lastig om vegetarische recepten te bedenken? Tijdens de Week Zonder Vlees inspireren we je met een aantal recepten.


Ingrediënten

  • Burrito’s
  • 12-16 tortilla wraps wortel van No Fairytales of gewone wraps
  • 4 trostomaten
  • 200 gr ijsbergsla
  • 1 groene paprika
  • 200 gr mais
  • 200 gr zwarte bonen
  • 4 avocado’s
  • Geraspte oude kaas
  • Sour cream
  • Bosje koriander
  • Tortilla chips

Vegetarisch gehakt

  • 2 pakjes Fijngehakt Garden Gourmet
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 medium rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 el tomatenpuree
  • Water
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze
1. Snipper de rode ui en pers het teentje knoflook. Los de tomatenpuree op in wat water.
2. Verhit een wok en voeg de olijfolie toe. Fruit hierin de ui en knoflook en voeg daarna het fijngehakt toe. Breng op smaak met cayennepeper, komijn en de tomatenpuree.
3. Snijd de paprika in blokjes en bak indien gewenst kort aan. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijdt in blokjes. Laat de mais en de bonen uitlekken. Snijd de ijsbergsla in reepjes
4. Prak de avocado’s en breng op smaak met wat zout en peper.
5. Plaats de avocado, tomaten, paprika, mais, bonen, ijsbergsla en het vegetarisch gehakt in kommetjes.
6. Verhit de tortilla’s in een koeken pan en serveer samen met de geraspte kaas, sour cream, koriander en tortilla chips.
7. Maak je tortilla zoals jij hem het lekkerst vindt.

Recept en beeld: Culinessa | In samenwerking met Garden Gourmet

Wat vind je ervan?

Reacties

Zelf Tony's-reep bedenken

12.11.2018 - Een reep witte chocolade met roze muisjes? Kan gewoon. Lees verder

Pastasaus dikker maken

09.11.2018 - Met deze tips maak je die waterige saus dikker. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

08.11.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Recepten met tahin

03.11.2018 - Tahin past bij zoet en hartig. Lees verder

De seizoensproducten in november

01.11.2018 - Deze producten kun je deze maand het best in je winkelwagen leggen. Lees verder

Superfood: boerenkool

24.10.2018 - Boerenkool is dankzij de grote hoeveelheden mineralen en vitamines één van de gezondste groenten. Tijd om meer over deze groente te ontdekken. Lees verder

Waarom tranen mijn ogen als ik uien snijd?

20.10.2018 - Zodra je het mes in een ui zet, beginnen je ogen te tranen. Hoe kan dat en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Lees verder

Fermenteren

16.10.2018 - Door te fermenteren blijft voedsel langer houdbaar, dat is waar het fermenteren oorspronkelijk door begonnen is. Maar wist je dat het Deense sterrenrestaurant Noma deze techniek gebruikt voor alle gerechten? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Jij kunt niet altijd even goed tegen veranderingen. Zorg ervoor dat jij je…

» Naar de daghoroscopen