×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor vegetarische burrito’s

Recept voor vegetarische burrito’s
06.03.2018 - Redactie

Vind je het soms lastig om vegetarische recepten te bedenken? Tijdens de Week Zonder Vlees inspireren we je met een aantal recepten.


Ingrediënten

  • Burrito’s
  • 12-16 tortilla wraps wortel van No Fairytales of gewone wraps
  • 4 trostomaten
  • 200 gr ijsbergsla
  • 1 groene paprika
  • 200 gr mais
  • 200 gr zwarte bonen
  • 4 avocado’s
  • Geraspte oude kaas
  • Sour cream
  • Bosje koriander
  • Tortilla chips

Vegetarisch gehakt

  • 2 pakjes Fijngehakt Garden Gourmet
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 medium rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 el tomatenpuree
  • Water
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze
1. Snipper de rode ui en pers het teentje knoflook. Los de tomatenpuree op in wat water.
2. Verhit een wok en voeg de olijfolie toe. Fruit hierin de ui en knoflook en voeg daarna het fijngehakt toe. Breng op smaak met cayennepeper, komijn en de tomatenpuree.
3. Snijd de paprika in blokjes en bak indien gewenst kort aan. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijdt in blokjes. Laat de mais en de bonen uitlekken. Snijd de ijsbergsla in reepjes
4. Prak de avocado’s en breng op smaak met wat zout en peper.
5. Plaats de avocado, tomaten, paprika, mais, bonen, ijsbergsla en het vegetarisch gehakt in kommetjes.
6. Verhit de tortilla’s in een koeken pan en serveer samen met de geraspte kaas, sour cream, koriander en tortilla chips.
7. Maak je tortilla zoals jij hem het lekkerst vindt.

Recept en beeld: Culinessa | In samenwerking met Garden Gourmet

Wat vind je ervan?

Reacties

Zo vul je filodeeg

22.06.2018 - Met filodeeg kun je veel lekkere hapjes maken. Lees verder

Ga eens wildplukken

22.06.2018 - Leoniek: 'Iedereen koopt dure superfoods in de supermarkt of natuurwinkel, maar waarom zou je? Superfoods groeien gewoon om ons heen. Je hoeft ze alleen maar te plukken.' Lees verder

Tip om na het aspergeseizoen nog asperges te eten

21.06.2018 - Je hoeft nog geen afscheid te nemen van asperges. Lees verder

De 50 beste restaurants ter wereld

20.06.2018 - Om weg te dromen bij de menukaarten, óf om je volgende vakantiebestemming te bepalen? Lees verder

Recept voor gebakken scholfilet met saus van ERU Balans Bieslook

Advertorial - Zet vanavond deze heerlijke maaltijd van scholfilet met een saus van ERU Balans Bieslook op tafel. Het bijkomende voordeel: je maakt nu bij aankoop van een ERU Balans actieverpakking kans op een city trip naar één van de geselecteerde steden. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

18.06.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Uit de ontbijt-sleur

17.06.2018 - Vergeet die eeuwige boterhammen met kaas of yoghurt met muesli. Santé tipt voor elke dag van de week een makkelijk én gezond vega ontbijtje om de dag fris te beginnen. Lees verder

Recepten voor limonade zonder suiker

13.06.2018 - Een verfrissende limonade is zo gemaakt. Deze maand vind je een aantal recepten in Santé. Wil je liever een limonade zonder suiker maken? Dan hebben we hier recepten voor je verzameld. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 135 |
Mis niets
Daghoroscoop
Kreeft

Je levenslustige houding heeft een goede invloed op de werkssfeer. Jij bent in…

» Naar de daghoroscopen