×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor vegetarische burrito’s

Recept voor vegetarische burrito’s
06.03.2018 - Redactie

Vind je het soms lastig om vegetarische recepten te bedenken? Tijdens de Week Zonder Vlees inspireren we je met een aantal recepten.


Ingrediënten

  • Burrito’s
  • 12-16 tortilla wraps wortel van No Fairytales of gewone wraps
  • 4 trostomaten
  • 200 gr ijsbergsla
  • 1 groene paprika
  • 200 gr mais
  • 200 gr zwarte bonen
  • 4 avocado’s
  • Geraspte oude kaas
  • Sour cream
  • Bosje koriander
  • Tortilla chips

Vegetarisch gehakt

  • 2 pakjes Fijngehakt Garden Gourmet
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 medium rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 el tomatenpuree
  • Water
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze
1. Snipper de rode ui en pers het teentje knoflook. Los de tomatenpuree op in wat water.
2. Verhit een wok en voeg de olijfolie toe. Fruit hierin de ui en knoflook en voeg daarna het fijngehakt toe. Breng op smaak met cayennepeper, komijn en de tomatenpuree.
3. Snijd de paprika in blokjes en bak indien gewenst kort aan. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijdt in blokjes. Laat de mais en de bonen uitlekken. Snijd de ijsbergsla in reepjes
4. Prak de avocado’s en breng op smaak met wat zout en peper.
5. Plaats de avocado, tomaten, paprika, mais, bonen, ijsbergsla en het vegetarisch gehakt in kommetjes.
6. Verhit de tortilla’s in een koeken pan en serveer samen met de geraspte kaas, sour cream, koriander en tortilla chips.
7. Maak je tortilla zoals jij hem het lekkerst vindt.

Recept en beeld: Culinessa | In samenwerking met Garden Gourmet

Wat vind je ervan?

Reacties

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Jouw communicatie kan tot misverstanden leiden. Denk goed na voordat je iets…

» Naar de daghoroscopen