Recept voor couscoussalade met geroosterde bloemkool en tomaatjes

Recept voor couscoussalade met geroosterde bloemkool en tomaatjes

Deze couscoussalade breng je op smaak met de combinatie van peperolie en granaatappelazijn.

Ingrediënten

  • 3 el Extra vierge olijfolie
  • 2 el Peperolijfolie
  • 2 el Granaatappelazijn
  • 250 g bloemkool
  • 30 g peterselie
  • 50 g couscous
  • 10 cherrytomaatjes
  • 10 (Kalamata)olijven
  • 2 el Kalamata Olive & Fig Delicacy
  • glazen pot

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en was alle verse ingrediënten. Snijd de bloemkool in roosjes en meng ze met twee eetlepels extra vierge olijfolie. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier belegde bakplaat en leg de cherrytomaatjes in een ovenschaaltje. Rooster de bloemkool en cherrytomaatjes 20 minuten in de oven.

Kook de couscous volgens de verpakkingsinstructies en snij de peterselie fijn. Ontpit de olijven en halveer ze. Meng 1 eetlepel extra vierge olijfolie met 2 eetlepels Peperolijfolie en 2 eetlepels Granaatappelazijn. Giet dit mengsel in een glazen pot en vul de pot dan achtereenvolgens met bloemkool, olijven, peterselie, couscous, Kalamata Olive & Fig Delicacy en cherrytomaatjes.

Eet smakelijk!

Recept & Beeld: Oil & Vinegar, specialist in olijfolie & azijn