×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie
16.01.2018 - Redactie

Altijd lekker als het buiten koud is: een warm soepje. En waarom uit een bord eten als het ook leuker kan?


Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 20 minuten

  • 300 g kruimige aardappelen
  • 300 g zoete aardappelen
  • 20 g gemberwortel
  • 1-2 takjes salie
  • 1 ui
  • 2 flinke sinaasappels
  • 2 el zonnebloemolie
  • ca. 400 ml groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • nootmuskaat, versgeraspt
  • cayennepeper, naar smaak
  • Extra nodig: staafmixer of blender

Aan de slag
Schil beide soorten aardappel, was ze en snijd in blokjes. Schil en hak de gember fijn. Pluk de steeltjes van de salieblaadjes. Pel en snipper de ui. Halveer de sinaasappels en pers ze uit. Schraap met een lepel voorzichtig zoveel mogelijk vruchtvlees weg uit de halve schillen; ze moeten heel blijven.

Bak de aardappelblokjes met de gember, ui en de helft van de salie glazig in de olie. Bestrooi met zout en peper en schenk het sinaasappelsap en de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur nog 20 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe om.

Pureer de soep met de staafmixer of in een blender glad. Roer de slagroom erdoor en warm nog even door. Breng op smaak met zout, nootmuskaat en cayennepeper. Vul de uitgeholde sinaasappels met de soep en zet ze op een bord. Maal er nog wat peper over en garneer met de rest van de salie en eventueel reepjes sinaasappelschil.

Goed om te weten
Vegetarisch - vitamine B6 - calcium
Per portie: 220 kcal * 3,3 g eiwitten * 7,5 g vet * 1 g verzadigde vetzuren * 33,4 g koolhydraten *1,6 g zout.

Tip
Boen eventueel nog een sinaasappel schoon en trek met een dunschiller repen van de schil als garnering.

Tekst en beeld: BeeldigBeeld/Stockfood

Wat vind je ervan?

Reacties

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

Zelf kiemgroenten kweken

17.08.2018 - Leuk én gezond. Lees verder

Kookworkshop op reis

15.08.2018 - Perfect om geuren, kleuren en smaken te ervaren. Lees verder

Recept voor groenten met bloemkoolpuree van Pascale Naessens

13.08.2018 - Pascale: 'Smeuïge ovenschotels met veel smaak doen het altijd goed.' Lees verder

Water met fruit combinaties

31.07.2018 - Om water een smaakje te geven, kun je fruit en kruiden naar smaak in je water gooien. Wij delen een aantal combinaties ter inspiratie. Lees verder

Ei koken in waterkoker

29.07.2018 - Heb jij je wel eens afgevraagd of je een ei kunt koken in de waterkoker? Lees verder

Blauwe bessen wit laagje

22.07.2018 - Het is niet vies. Sterker nog: blauwe bessen met een witte waas zijn juist verser. Lees verder

Gerecht minder pittig maken

16.07.2018 - Iets te scheutig geweest met de peper? Met deze tips maak je je gerecht iets minder pittig als dat nodig is. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 135 |
Mis niets
Daghoroscoop
Leeuw

Vandaag doen zich ontelbare goede kansen voor. Jij krijgt het gevoel dat het…

» Naar de daghoroscopen