×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie
16.01.2018 - Redactie

Altijd lekker als het buiten koud is: een warm soepje. En waarom uit een bord eten als het ook leuker kan?


Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 20 minuten

  • 300 g kruimige aardappelen
  • 300 g zoete aardappelen
  • 20 g gemberwortel
  • 1-2 takjes salie
  • 1 ui
  • 2 flinke sinaasappels
  • 2 el zonnebloemolie
  • ca. 400 ml groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • nootmuskaat, versgeraspt
  • cayennepeper, naar smaak
  • Extra nodig: staafmixer of blender

Aan de slag
Schil beide soorten aardappel, was ze en snijd in blokjes. Schil en hak de gember fijn. Pluk de steeltjes van de salieblaadjes. Pel en snipper de ui. Halveer de sinaasappels en pers ze uit. Schraap met een lepel voorzichtig zoveel mogelijk vruchtvlees weg uit de halve schillen; ze moeten heel blijven.

Bak de aardappelblokjes met de gember, ui en de helft van de salie glazig in de olie. Bestrooi met zout en peper en schenk het sinaasappelsap en de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur nog 20 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe om.

Pureer de soep met de staafmixer of in een blender glad. Roer de slagroom erdoor en warm nog even door. Breng op smaak met zout, nootmuskaat en cayennepeper. Vul de uitgeholde sinaasappels met de soep en zet ze op een bord. Maal er nog wat peper over en garneer met de rest van de salie en eventueel reepjes sinaasappelschil.

Goed om te weten
Vegetarisch - vitamine B6 - calcium
Per portie: 220 kcal * 3,3 g eiwitten * 7,5 g vet * 1 g verzadigde vetzuren * 33,4 g koolhydraten *1,6 g zout.

Tip
Boen eventueel nog een sinaasappel schoon en trek met een dunschiller repen van de schil als garnering.

Tekst en beeld: BeeldigBeeld/Stockfood

Wat vind je ervan?

Reacties

6 ingrediënten die je niet samen moet opbergen

24.05.2018 - Sommige producten bederven sneller als je ze naast elkaar in de voorraadkast legt. Lees verder

Recept voor bloemkool van de barbecue

20.05.2018 - Het barbecueseizoen is ideaal om te experimenteren met gegrilde groenten. Grill een hele bloemkool en serveer ‘m met een zelfgemaakte groene kruidensaus. Lees verder

Healthy lunch to go: fruit met ricotta, munt en honing

19.05.2018 - Of je nou gaat picknicken in het park of op je werk eens iets anders wilt dan een broodje kaas. Deze maand vind je in Santé gezonde en makkelijk mee te nemen lunches. Het recept voor fruit met ricotta, munt en honing delen we alvast met je. Lees verder

Plantaardige biefstuk vanaf volgende maand te koop

17.05.2018 - Vier mensen hebben anderhalf jaar gewerkt aan het ontwikkelen van dé perfecte plantaardige steak. Lees verder

Koken met Donna Hay

16.05.2018 - Dit seizoen is Donna Hay bij Masterchef Nederland om de deelnemers de fijne kneepjes van het vak te leren. Ze heeft een eigen tv-programma en al verschillende kookboeken uitgebracht. Eind deze maand verschijnt haar nieuwste kookboek: Basics to brilliance - kids. Lees verder

Deze zomer kun je 3 soorten ijs met Radler eten

14.05.2018 - Radler op een stokje, een stick met een vleugje limoncello en een beker schepijs. Lees verder

Recept voor gegrilde ananas met kokosijs

11.05.2018 - Zet jij de barbecue aan tijdens de zonnige dagen? Dit toetje bereid je op de barbecue, maar je kunt ook een grillpan gebruiken. Lees verder

De seizoensproducten in mei

11.05.2018 - Deze producten kun je deze maand in je winkelwagen leggen. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 134 |
Mis niets
Daghoroscoop
Tweeling

Jij zou zo graag met iemand over een belangrijk onderwerp willen praten. Je…

» Naar de daghoroscopen