×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie
16.01.2018 - Redactie

Altijd lekker als het buiten koud is: een warm soepje. En waarom uit een bord eten als het ook leuker kan?


Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 20 minuten

  • 300 g kruimige aardappelen
  • 300 g zoete aardappelen
  • 20 g gemberwortel
  • 1-2 takjes salie
  • 1 ui
  • 2 flinke sinaasappels
  • 2 el zonnebloemolie
  • ca. 400 ml groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • nootmuskaat, versgeraspt
  • cayennepeper, naar smaak
  • Extra nodig: staafmixer of blender

Aan de slag
Schil beide soorten aardappel, was ze en snijd in blokjes. Schil en hak de gember fijn. Pluk de steeltjes van de salieblaadjes. Pel en snipper de ui. Halveer de sinaasappels en pers ze uit. Schraap met een lepel voorzichtig zoveel mogelijk vruchtvlees weg uit de halve schillen; ze moeten heel blijven.

Bak de aardappelblokjes met de gember, ui en de helft van de salie glazig in de olie. Bestrooi met zout en peper en schenk het sinaasappelsap en de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur nog 20 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe om.

Pureer de soep met de staafmixer of in een blender glad. Roer de slagroom erdoor en warm nog even door. Breng op smaak met zout, nootmuskaat en cayennepeper. Vul de uitgeholde sinaasappels met de soep en zet ze op een bord. Maal er nog wat peper over en garneer met de rest van de salie en eventueel reepjes sinaasappelschil.

Goed om te weten
Vegetarisch - vitamine B6 - calcium
Per portie: 220 kcal * 3,3 g eiwitten * 7,5 g vet * 1 g verzadigde vetzuren * 33,4 g koolhydraten *1,6 g zout.

Tip
Boen eventueel nog een sinaasappel schoon en trek met een dunschiller repen van de schil als garnering.

Tekst en beeld: BeeldigBeeld/Stockfood

Wat vind je ervan?

Reacties

Wat is het verschil tussen feta en witte kaas?

19.02.2018 - Welke soort kaas heb je nodig voor je recept? Lees verder

Recept voor groene ravioli met eendenvulling en sinaasappelsaus

18.02.2018 - Maak indruk met een zelfgemaakte pasta. Lees verder

Recept voor bietenravioli met ricotta-walnootvulling

17.02.2018 - Deze ravioli zorgt voor een kleurrijk bord. Lees verder

Van vega naar vegan

17.02.2018 - Eet je al een tijdje vegetarisch en zit je erover te denken om de stap naar een vegan leefstijl te maken? Lees verder

Recept voor Peking Bao

16.02.2018 - Vandaag is het Chinees Nieuwjaar. Een goede reden om een Chinees gerecht op tafel te zetten. Lees verder

Recept voor ravioli met eekhoorntjesbrood-mosselvulling

15.02.2018 - Ciao, kant-en-klare pasta. Deze pasta maak je helemaal zelf. Lees verder

Hasta la pasta

13.02.2018 - Ciao, kant-en-klare pasta: met deze recepten zet je een lekkere en lichte Italiaanse maaltijd op tafel die je helemaal zelf hebt gemaakt. En ja, pasta kan ook vegan en glutenvrij zijn. Squisito (heerlijk)! Lees verder

Deze 7 groenten kun je opnieuw laten groeien

10.02.2018 - Van deze (restjes) groenten kun je een nieuwe groente kweken. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 129 |
Mis niets
Daghoroscoop
Vissen

Er gebeurt iets dat je totaal niet verwacht had. Je bent dan ook geheel uit…

» Naar de daghoroscopen