×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor sinaasappelzalm met aardappel op risottowijze

Recept voor sinaasappelzalm met aardappel op risottowijze
14.12.2017 - Redactie

Wil je de feestdagen uitgebreid vieren, maar zonder dat volgegeten gevoel? Kwestie van slimme en gezonde gerechten maken. Sinaasappelzalm is een heerlijk hoofdgerecht.


Ingrediënten
Hoofdgerecht, voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

  • 1 zalmzijde met huid (600 g)
  • 1 sinaasappel
  • 4 takjes citroentijm
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 30 g waterkers
  • 30 g bladpeterselie
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 sjalot
  • 25 g boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 20 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Extra nodig: bakplaat met bakpapier, staafmixer of blender

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160°C. Dep de zalm droog en controleer of de filet graatvrij is. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg hem op de huid op de met bakpapier beklede bakplaat. Was de sinaasappel onder heet water, snijd hem in dunne plakken en leg die met de tijm op de zalm. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de zalm in 20-25 minuten net gaar. Schil en was intussen de aardappels en snijd ze in blokjes. Was de waterkers en peterselie, schud goed droog en pluk de blaadjes eraf. Pureer de peterselie en waterkers met 4 eetlepels bouillon in een hoge mengkom met de staafmixer of in een blender. Pel en snipper de sjalot. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Bak de aardappelblokjes met de sjalot glazig. Blus af met de wijn en de resterende bouillon. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 10 minuten zachtjes garen. Roer de kruidenpuree en de parmezaan door de aardappelblokjes. Serveer de zalm met de aardappels.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: BeeldigBeeld/StockFood

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie

16.01.2018 - Altijd lekker als het buiten koud is: een warm soepje. En waarom uit een bord eten als het ook leuker kan? Lees verder

Recept voor courgettespread

14.01.2018 - In het februarinummer - vanaf dinsdag 16 januari in de winkel - vind je een recept voor soep waarbij je courgettes uitholt. De pulp kun je gebruiken voor een spread. Lees verder

15 tussendoortjes die 100 calorieën bevatten

11.01.2018 - Deze gezonde tussendoortjes helpen je de middag door. Lees verder

Week zonder vlees

10.01.2018 - Minder vlees eten is goed voor het milieu. Steeds meer mensen worden zich daar bewust van en maken de keuze om minder vlees te eten. Lees verder

Er is een ui ontwikkeld waarvan je niet hoeft te huilen

09.01.2018 - Sta jij altijd onbedwingbaar te grienen terwijl je een ui snijdt? Misschien is dat binnenkort verleden tijd. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

08.01.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Gezonder leven met slowjuices uit Twente

08.01.2018 - Advertorial - Het is een Blend New Day! Hoe fijn is het om de dag te beginnen met een shot aan je dagelijkse behoefte van groenten en fruit? Dat lijkt onmogelijk, maar toch kan het eenvoudig en lekker: met een slowjuice. Lees verder

5 gezonde pizzabodems

07.01.2018 - Gezonde pizzabodems, je ziet ze steeds vaker. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar zelf aan de slag gaan, is niet zo moeilijk als het lijkt. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 127 |
Mis niets
Daghoroscoop
Steenbok

Jij voelt je nog niet helemaal lekker. Er lijken steeds nieuwe problemen bij…

» Naar de daghoroscopen