×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor sinaasappelzalm met aardappel op risottowijze

Recept voor sinaasappelzalm met aardappel op risottowijze
14.12.2017 - Redactie

Wil je de feestdagen uitgebreid vieren, maar zonder dat volgegeten gevoel? Kwestie van slimme en gezonde gerechten maken. Sinaasappelzalm is een heerlijk hoofdgerecht.


Ingrediënten
Hoofdgerecht, voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

  • 1 zalmzijde met huid (600 g)
  • 1 sinaasappel
  • 4 takjes citroentijm
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 30 g waterkers
  • 30 g bladpeterselie
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 sjalot
  • 25 g boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 20 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Extra nodig: bakplaat met bakpapier, staafmixer of blender

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160°C. Dep de zalm droog en controleer of de filet graatvrij is. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg hem op de huid op de met bakpapier beklede bakplaat. Was de sinaasappel onder heet water, snijd hem in dunne plakken en leg die met de tijm op de zalm. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de zalm in 20-25 minuten net gaar. Schil en was intussen de aardappels en snijd ze in blokjes. Was de waterkers en peterselie, schud goed droog en pluk de blaadjes eraf. Pureer de peterselie en waterkers met 4 eetlepels bouillon in een hoge mengkom met de staafmixer of in een blender. Pel en snipper de sjalot. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Bak de aardappelblokjes met de sjalot glazig. Blus af met de wijn en de resterende bouillon. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 10 minuten zachtjes garen. Roer de kruidenpuree en de parmezaan door de aardappelblokjes. Serveer de zalm met de aardappels.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: BeeldigBeeld/StockFood

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor gebakken scholfilet met saus van ERU Balans Bieslook

Advertorial - Zet vanavond deze heerlijke maaltijd van scholfilet met een saus van ERU Balans Bieslook op tafel. Het bijkomende voordeel: je maakt nu bij aankoop van een ERU Balans actieverpakking kans op een city trip naar één van de geselecteerde steden. Lees verder

Uit de ontbijt-sleur

17.06.2018 - Vergeet die eeuwige boterhammen met kaas of yoghurt met muesli. Santé tipt voor elke dag van de week een makkelijk én gezond vega ontbijtje om de dag fris te beginnen. Lees verder

Recepten voor limonade zonder suiker

13.06.2018 - Een verfrissende limonade is zo gemaakt. Deze maand vind je een aantal recepten in Santé. Wil je liever een limonade zonder suiker maken? Dan hebben we hier recepten voor je verzameld. Lees verder

Wat is het verschil tussen een bos-ui en een lente-ui?

09.06.2018 - Je hoeft niet bang te zijn dat je een recept verpest als je de één voor de ander inruilt. Lees verder

Dit zijn de seizoensproducten in juni

01.06.2018 - Seizoensgroenten zijn lekker en goed voor het milieu en je portemonnee. Deze producten leg je deze maand in je winkelmand. Lees verder

6 ingrediënten die je niet samen moet opbergen

24.05.2018 - Sommige producten bederven sneller als je ze naast elkaar in de voorraadkast legt. Lees verder

Recept voor bloemkool van de barbecue

20.05.2018 - Het barbecueseizoen is ideaal om te experimenteren met gegrilde groenten. Grill een hele bloemkool en serveer ‘m met een zelfgemaakte groene kruidensaus. Lees verder

Healthy lunch to go: fruit met ricotta, munt en honing

19.05.2018 - Of je nou gaat picknicken in het park of op je werk eens iets anders wilt dan een broodje kaas. Deze maand vind je in Santé gezonde en makkelijk mee te nemen lunches. Het recept voor fruit met ricotta, munt en honing delen we alvast met je. Lees verder

Plantaardige biefstuk vanaf volgende maand te koop

17.05.2018 - Vier mensen hebben anderhalf jaar gewerkt aan het ontwikkelen van dé perfecte plantaardige steak. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 134 |
Mis niets
Daghoroscoop
Tweeling

Er komt vandaag heel veel boven water, wat jou gemakkelijk uit je evenwicht…

» Naar de daghoroscopen