×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor sinaasappelzalm met aardappel op risottowijze

Recept voor sinaasappelzalm met aardappel op risottowijze
14.12.2017 - Redactie

Wil je de feestdagen uitgebreid vieren, maar zonder dat volgegeten gevoel? Kwestie van slimme en gezonde gerechten maken. Sinaasappelzalm is een heerlijk hoofdgerecht.


Ingrediënten
Hoofdgerecht, voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

  • 1 zalmzijde met huid (600 g)
  • 1 sinaasappel
  • 4 takjes citroentijm
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 30 g waterkers
  • 30 g bladpeterselie
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 sjalot
  • 25 g boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 20 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Extra nodig: bakplaat met bakpapier, staafmixer of blender

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160°C. Dep de zalm droog en controleer of de filet graatvrij is. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg hem op de huid op de met bakpapier beklede bakplaat. Was de sinaasappel onder heet water, snijd hem in dunne plakken en leg die met de tijm op de zalm. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de zalm in 20-25 minuten net gaar. Schil en was intussen de aardappels en snijd ze in blokjes. Was de waterkers en peterselie, schud goed droog en pluk de blaadjes eraf. Pureer de peterselie en waterkers met 4 eetlepels bouillon in een hoge mengkom met de staafmixer of in een blender. Pel en snipper de sjalot. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Bak de aardappelblokjes met de sjalot glazig. Blus af met de wijn en de resterende bouillon. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 10 minuten zachtjes garen. Roer de kruidenpuree en de parmezaan door de aardappelblokjes. Serveer de zalm met de aardappels.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: BeeldigBeeld/StockFood

Wat vind je ervan?

Reacties

Bitterkoekjesparfait

18.12.2018 - Weet jij al welk toetje je op tafel zet tijdens de feestdagen? Misschien is deze bitterkoekjesparfait een goed idee. Lees verder

Gegrilde perziken

17.12.2018 - Een bijgerecht met gegrilde perzik, ham, marsalawijn en rozijnen. Lees verder

Citroentaart met blauwe bessen

16.12.2018 - Zin om iets te bakken? Wat dacht je van deze citroentaart met blauwe bessen. Lees verder

Portie friet

07.12.2018 - Dit hadden we liever niet geweten. Lees verder

Taugé kweken

02.12.2018 - Taugé kweken is niet heel moeilijk. Wat je nodig hebt, is een week geduld en af en toe tijd om het water te verversen. Lees verder

Ember thermobekers

02.12.2018 - Ben je veel onderweg en kun je het waarderen als je warme drank of soep op precies de juiste temperatuur blijft? Dan is de nieuwe slimme thermobeker van Ember iets voor jou. Lees verder

Zijn het pepernoten of kruidnoten?

01.12.2018 - Sinterklaas blijft een gezellige feestdag en iets lekkers mag daarbij niet ontbreken. Vooral pepernoten zijn favoriet. Of kruidnoten... Of mag je beide benamingen gebruiken? Lees verder

Seizoensgroenten december

01.12.2018 - Dit zijn de seizoensgroenten om deze maand in je winkelwagen te leggen. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Boogschutter

Als je behoefte hebt aan wat afwisseling, spreek dan vandaag iets leuks af…

» Naar de daghoroscopen