×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor sinaasappelzalm met aardappel op risottowijze

Recept voor sinaasappelzalm met aardappel op risottowijze
14.12.2017 - Redactie

Wil je de feestdagen uitgebreid vieren, maar zonder dat volgegeten gevoel? Kwestie van slimme en gezonde gerechten maken. Sinaasappelzalm is een heerlijk hoofdgerecht.


Ingrediënten
Hoofdgerecht, voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

  • 1 zalmzijde met huid (600 g)
  • 1 sinaasappel
  • 4 takjes citroentijm
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 30 g waterkers
  • 30 g bladpeterselie
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 sjalot
  • 25 g boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 20 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Extra nodig: bakplaat met bakpapier, staafmixer of blender

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160°C. Dep de zalm droog en controleer of de filet graatvrij is. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg hem op de huid op de met bakpapier beklede bakplaat. Was de sinaasappel onder heet water, snijd hem in dunne plakken en leg die met de tijm op de zalm. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de zalm in 20-25 minuten net gaar. Schil en was intussen de aardappels en snijd ze in blokjes. Was de waterkers en peterselie, schud goed droog en pluk de blaadjes eraf. Pureer de peterselie en waterkers met 4 eetlepels bouillon in een hoge mengkom met de staafmixer of in een blender. Pel en snipper de sjalot. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Bak de aardappelblokjes met de sjalot glazig. Blus af met de wijn en de resterende bouillon. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 10 minuten zachtjes garen. Roer de kruidenpuree en de parmezaan door de aardappelblokjes. Serveer de zalm met de aardappels.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: BeeldigBeeld/StockFood

Wat vind je ervan?

Reacties

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Jouw communicatie kan tot misverstanden leiden. Denk goed na voordat je iets…

» Naar de daghoroscopen