×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor wortelpeterseliesoep met Beluga-linzen en honingspek

Recept voor wortelpeterseliesoep met Beluga-linzen en honingspek
17.12.2017 - Redactie

Wil je de feestdagen uitgebreid vieren, maar zonder dat volgegeten gevoel? Kwestie van slimme en gezonde gerechten maken. Wat dacht je van deze wortelpeterseliesoep als voorgerecht?


Ingrediënten
Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

  • 100 g Beluga-linzen
  • 500 g wortelpeterselie
  • 1 grote ui • 25 g boter
  • 125 ml droge witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • 4 plakjes spek
  • 1 tl olie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 handje babyspinazie
  • Extra nodig: staafmixer

Aan de slag

  1. Week de linzen een nacht in ruim koud water. Giet af en spoel ze in een zeef onder de koude kraan. Doe de linzen in een pan en schenk er koud water bij tot ze helemaal onder staan. Kook de linzen in 8-10 minuten beetgaar. Giet opnieuw af en spoel in een zeef onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
  2. Schil de wortelpeterselie dun en snijd hem in grove stukken. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui met de wortelpeterselie glazig. Blus af met de wijn en laat iets inkoken. Schenk de bouillon en 100 ml slagroom erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat de bouillon 20-25 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer in de pan. Voeg de linzen toe en warm nog even door. Bak intussen het spek krokant in de olie in een koekenpan.
  3. Druppel de honing erover. Klop de rest van de slagroom stijf. Schep de room met de spinazie door de soep. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met een plakje honingspek.

Recept en beeld: BeeldigBeeld/StockFood

Wat vind je ervan?

Reacties

Waarom tranen mijn ogen als ik uien snijd?

20.10.2018 - Zodra je het mes in een ui zet, beginnen je ogen te tranen. Hoe kan dat en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Lees verder

Fermenteren

16.10.2018 - Door te fermenteren blijft voedsel langer houdbaar, dat is waar het fermenteren oorspronkelijk door begonnen is. Maar wist je dat het Deense sterrenrestaurant Noma deze techniek gebruikt voor alle gerechten? Lees verder

Gember bewaren

13.10.2018 - Een gemberwortel komt vaak niet in één keer op, gelukkig kun je gember prima een tijdje bewaren. Lees verder

Groenten opnieuw laten groeien

12.10.2018 - Van deze (restjes) groenten kun je een nieuwe groente kweken. Lees verder

Zelf kiemen kweken

05.10.2018 - In haar column schrijft Annemiek deze maand dat ze de smaak van het kiemen te pakken heeft. Ook proberen? Lees verder

Seizoensproducten oktober

01.10.2018 - Deze ingrediënten zijn deze maand in season. Lees verder

Nieuwe smaken M&M's

27.09.2018 - Nu al zin om te proeven. Lees verder

Beste koffie in Nederland

25.09.2018 - Koffieliefhebbers opgelet, de honderd beste plekken om koffie te drinken zijn bekend gemaakt. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Weegschaal

Je hebt een goed verstand. Toch laat jij je leiden door je gevoel. Je neemt…

» Naar de daghoroscopen