×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor wortelpeterseliesoep met Beluga-linzen en honingspek

Recept voor wortelpeterseliesoep met Beluga-linzen en honingspek
17.12.2017 - Redactie

Wil je de feestdagen uitgebreid vieren, maar zonder dat volgegeten gevoel? Kwestie van slimme en gezonde gerechten maken. Wat dacht je van deze wortelpeterseliesoep als voorgerecht?


Ingrediënten
Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

  • 100 g Beluga-linzen
  • 500 g wortelpeterselie
  • 1 grote ui • 25 g boter
  • 125 ml droge witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • 4 plakjes spek
  • 1 tl olie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 handje babyspinazie
  • Extra nodig: staafmixer

Aan de slag

  1. Week de linzen een nacht in ruim koud water. Giet af en spoel ze in een zeef onder de koude kraan. Doe de linzen in een pan en schenk er koud water bij tot ze helemaal onder staan. Kook de linzen in 8-10 minuten beetgaar. Giet opnieuw af en spoel in een zeef onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
  2. Schil de wortelpeterselie dun en snijd hem in grove stukken. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui met de wortelpeterselie glazig. Blus af met de wijn en laat iets inkoken. Schenk de bouillon en 100 ml slagroom erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat de bouillon 20-25 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer in de pan. Voeg de linzen toe en warm nog even door. Bak intussen het spek krokant in de olie in een koekenpan.
  3. Druppel de honing erover. Klop de rest van de slagroom stijf. Schep de room met de spinazie door de soep. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met een plakje honingspek.

Recept en beeld: BeeldigBeeld/StockFood

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie

16.01.2018 - Altijd lekker als het buiten koud is: een warm soepje. En waarom uit een bord eten als het ook leuker kan? Lees verder

Recept voor courgettespread

14.01.2018 - In het februarinummer - vanaf dinsdag 16 januari in de winkel - vind je een recept voor soep waarbij je courgettes uitholt. De pulp kun je gebruiken voor een spread. Lees verder

15 tussendoortjes die 100 calorieën bevatten

11.01.2018 - Deze gezonde tussendoortjes helpen je de middag door. Lees verder

Week zonder vlees

10.01.2018 - Minder vlees eten is goed voor het milieu. Steeds meer mensen worden zich daar bewust van en maken de keuze om minder vlees te eten. Lees verder

Er is een ui ontwikkeld waarvan je niet hoeft te huilen

09.01.2018 - Sta jij altijd onbedwingbaar te grienen terwijl je een ui snijdt? Misschien is dat binnenkort verleden tijd. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

08.01.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Gezonder leven met slowjuices uit Twente

08.01.2018 - Advertorial - Het is een Blend New Day! Hoe fijn is het om de dag te beginnen met een shot aan je dagelijkse behoefte van groenten en fruit? Dat lijkt onmogelijk, maar toch kan het eenvoudig en lekker: met een slowjuice. Lees verder

5 gezonde pizzabodems

07.01.2018 - Gezonde pizzabodems, je ziet ze steeds vaker. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar zelf aan de slag gaan, is niet zo moeilijk als het lijkt. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 127 |
Mis niets
Daghoroscoop
Waterman

Je bent niet zo goed in het bewaren van geheimpjes. Toch moet je deze smeuïge…

» Naar de daghoroscopen