×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor wortelpeterseliesoep met Beluga-linzen en honingspek

Recept voor wortelpeterseliesoep met Beluga-linzen en honingspek
17.12.2017 - Redactie

Wil je de feestdagen uitgebreid vieren, maar zonder dat volgegeten gevoel? Kwestie van slimme en gezonde gerechten maken. Wat dacht je van deze wortelpeterseliesoep als voorgerecht?


Ingrediënten
Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

  • 100 g Beluga-linzen
  • 500 g wortelpeterselie
  • 1 grote ui • 25 g boter
  • 125 ml droge witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • 4 plakjes spek
  • 1 tl olie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 handje babyspinazie
  • Extra nodig: staafmixer

Aan de slag

  1. Week de linzen een nacht in ruim koud water. Giet af en spoel ze in een zeef onder de koude kraan. Doe de linzen in een pan en schenk er koud water bij tot ze helemaal onder staan. Kook de linzen in 8-10 minuten beetgaar. Giet opnieuw af en spoel in een zeef onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
  2. Schil de wortelpeterselie dun en snijd hem in grove stukken. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui met de wortelpeterselie glazig. Blus af met de wijn en laat iets inkoken. Schenk de bouillon en 100 ml slagroom erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat de bouillon 20-25 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer in de pan. Voeg de linzen toe en warm nog even door. Bak intussen het spek krokant in de olie in een koekenpan.
  3. Druppel de honing erover. Klop de rest van de slagroom stijf. Schep de room met de spinazie door de soep. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met een plakje honingspek.

Recept en beeld: BeeldigBeeld/StockFood

Wat vind je ervan?

Reacties

Gerecht minder pittig maken

16.07.2018 - Iets te scheutig geweest met de peper? Met deze tips maak je je gerecht iets minder pittig als dat nodig is. Lees verder

Zo open je een kokosnoot

09.07.2018 - Een kokosnoot openen is niet zo moeilijk als je denkt. Zo maak je je smoothie bowl uit Santé in een halve kokosnoot. Lees verder

3 manieren om een watermeloen te snijden

09.07.2018 - Watermeloen is het ultieme zomerfruit. Het snijden ervan is iets minder leuk, maar met deze drie trucjes is de klus voortaan zo geklaard. Lees verder

Seizoensproducten juli

01.07.2018 - Dit zijn de ingrediënten om deze maand in je boodschappenmand te leggen. Lees verder

4 snelle tips tegen een knoflookadem

26.06.2018 - Heb je knoflook gegeten en wil je daarna weer een frisse adem hebben? Lees verder

Zo vul je filodeeg

22.06.2018 - Met filodeeg kun je veel lekkere hapjes maken. Lees verder

Ga eens wildplukken

22.06.2018 - Leoniek: 'Iedereen koopt dure superfoods in de supermarkt of natuurwinkel, maar waarom zou je? Superfoods groeien gewoon om ons heen. Je hoeft ze alleen maar te plukken.' Lees verder

Tip om na het aspergeseizoen nog asperges te eten

21.06.2018 - Je hoeft nog geen afscheid te nemen van asperges. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 135 |
Mis niets
Daghoroscoop
Kreeft

Je hebt een meningsverschil over kwaliteit. Heb je echt gelijk of ben je…

» Naar de daghoroscopen