×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor wortelpeterseliesoep met Beluga-linzen en honingspek

Recept voor wortelpeterseliesoep met Beluga-linzen en honingspek
17.12.2017 - Redactie

Wil je de feestdagen uitgebreid vieren, maar zonder dat volgegeten gevoel? Kwestie van slimme en gezonde gerechten maken. Wat dacht je van deze wortelpeterseliesoep als voorgerecht?


Ingrediënten
Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

  • 100 g Beluga-linzen
  • 500 g wortelpeterselie
  • 1 grote ui • 25 g boter
  • 125 ml droge witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • 4 plakjes spek
  • 1 tl olie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 handje babyspinazie
  • Extra nodig: staafmixer

Aan de slag

  1. Week de linzen een nacht in ruim koud water. Giet af en spoel ze in een zeef onder de koude kraan. Doe de linzen in een pan en schenk er koud water bij tot ze helemaal onder staan. Kook de linzen in 8-10 minuten beetgaar. Giet opnieuw af en spoel in een zeef onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
  2. Schil de wortelpeterselie dun en snijd hem in grove stukken. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui met de wortelpeterselie glazig. Blus af met de wijn en laat iets inkoken. Schenk de bouillon en 100 ml slagroom erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat de bouillon 20-25 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer in de pan. Voeg de linzen toe en warm nog even door. Bak intussen het spek krokant in de olie in een koekenpan.
  3. Druppel de honing erover. Klop de rest van de slagroom stijf. Schep de room met de spinazie door de soep. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met een plakje honingspek.

Recept en beeld: BeeldigBeeld/StockFood

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor rösti met asperges mimosa

19.04.2018 - Het is weer de tijd van de asperges. Maak er gebruik van zolang het kan. Lees verder

Recepten met asperges

18.04.2018 - Het aspergeseizoen is begonnen. Asperges zijn gezond, hebben een reinigende en vochtafdrijvende werking én zouden lustopwekkend werken. Duik de keuken in voor deze heerlijk gerechten. Lees verder

Het verschil tussen komijn en karwij

14.04.2018 - De specerijen komijn en karwij worden veel door elkaar gehaald. Voor eens en altijd: dit is het verschil. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

12.04.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Verse pesto bewaren

07.04.2018 - Verse pesto is makkelijk te maken en een ideaal recept om je basilicumplant kaal te plukken. Met deze tips kun je verse pesto bewaren. Lees verder

Wij proberen Flora Smeerbaar + test zelf

Advertorial - We proberen graag nieuwe producten uit en als een product plantaardig is, heeft het een extra streepje voor. Vandaag proberen we Flora Smeerbaar, een spread met shea-olie, kokosolie en amandelpasta. Lees verder

Zo vries je eieren in

03.04.2018 - Voor de duidelijkheid: het gaat over kippeneieren. Lees verder

Zitten er ook eiwitten in eigeel?

01.04.2018 - Als het om de eiwitten gaat, kun je het eigeel dan laten liggen? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 133 |
Mis niets
Daghoroscoop
Ram

Jij wilt meer tijd hebben om met je hobby bezig te zijn. Je hoeft je daar niet…

» Naar de daghoroscopen