×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor trifle met vanillemuffin, gebakken appel en vanilleyoghurt

Recept voor trifle met vanillemuffin, gebakken appel en vanilleyoghurt
25.11.2017 - Redactie

Een toetje dat eenvoudig te bereiden is, maar toch speciaal genoeg om op tafel te zetten voor bezoek.


Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 Goudreinet appels
  • 10 gram geschaafde amandelen
  • een half takje kaneel
  • halfvolle vanilleyoghurt
  • een vanillemuffin
  • 50 ml slagroom
  • 1.5 el bruine suiker
  • 1 el roomboter
  • 1 tl suiker

Aan de slag

  1. Schil de appels (goudreinet) en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
  2. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6-9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart.
  3. Klop ondertussen in een kom de slagroom met de witte suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2-3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
  4. Verdeel de vanilleyoghurt over kommen of glazen. Verkruimel de vanillemuffin erboven en leg de blokjes appel erop. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.

Dit is een recept van HelloFresh
Is een maaltijd voor jou niet compleet zonder toetje? Vanaf nu kun je bij je maaltijdbox ook toetjes meebestellen. Elke week kun je kiezen uit twee desserts waarvan één luxe dessert. De kosten per dessert bedragen €4,95 voor twee personen en €8,95 voor vier personen. Voor het luxe dessert betaal je €1 extra. Kijk voor meer informatie of om te bestellen op Hellofresh.nl

Wat vind je ervan?

Reacties

Zelf Tony's-reep bedenken

12.11.2018 - Een reep witte chocolade met roze muisjes? Kan gewoon. Lees verder

Pastasaus dikker maken

09.11.2018 - Met deze tips maak je die waterige saus dikker. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

08.11.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Recepten met tahin

03.11.2018 - Tahin past bij zoet en hartig. Lees verder

De seizoensproducten in november

01.11.2018 - Deze producten kun je deze maand het best in je winkelwagen leggen. Lees verder

Superfood: boerenkool

24.10.2018 - Boerenkool is dankzij de grote hoeveelheden mineralen en vitamines één van de gezondste groenten. Tijd om meer over deze groente te ontdekken. Lees verder

Waarom tranen mijn ogen als ik uien snijd?

20.10.2018 - Zodra je het mes in een ui zet, beginnen je ogen te tranen. Hoe kan dat en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Lees verder

Fermenteren

16.10.2018 - Door te fermenteren blijft voedsel langer houdbaar, dat is waar het fermenteren oorspronkelijk door begonnen is. Maar wist je dat het Deense sterrenrestaurant Noma deze techniek gebruikt voor alle gerechten? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Jij kunt niet altijd even goed tegen veranderingen. Zorg ervoor dat jij je…

» Naar de daghoroscopen