×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor trifle met vanillemuffin, gebakken appel en vanilleyoghurt

Recept voor trifle met vanillemuffin, gebakken appel en vanilleyoghurt
25.11.2017 - Redactie

Een toetje dat eenvoudig te bereiden is, maar toch speciaal genoeg om op tafel te zetten voor bezoek.


Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 Goudreinet appels
  • 10 gram geschaafde amandelen
  • een half takje kaneel
  • halfvolle vanilleyoghurt
  • een vanillemuffin
  • 50 ml slagroom
  • 1.5 el bruine suiker
  • 1 el roomboter
  • 1 tl suiker

Aan de slag

  1. Schil de appels (goudreinet) en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
  2. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6-9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart.
  3. Klop ondertussen in een kom de slagroom met de witte suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2-3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
  4. Verdeel de vanilleyoghurt over kommen of glazen. Verkruimel de vanillemuffin erboven en leg de blokjes appel erop. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.

Dit is een recept van HelloFresh
Is een maaltijd voor jou niet compleet zonder toetje? Vanaf nu kun je bij je maaltijdbox ook toetjes meebestellen. Elke week kun je kiezen uit twee desserts waarvan één luxe dessert. De kosten per dessert bedragen €4,95 voor twee personen en €8,95 voor vier personen. Voor het luxe dessert betaal je €1 extra. Kijk voor meer informatie of om te bestellen op Hellofresh.nl

Wat vind je ervan?

Reacties

Zo vul je filodeeg

22.06.2018 - Met filodeeg kun je veel lekkere hapjes maken. Lees verder

Ga eens wildplukken

22.06.2018 - Leoniek: 'Iedereen koopt dure superfoods in de supermarkt of natuurwinkel, maar waarom zou je? Superfoods groeien gewoon om ons heen. Je hoeft ze alleen maar te plukken.' Lees verder

Tip om na het aspergeseizoen nog asperges te eten

21.06.2018 - Je hoeft nog geen afscheid te nemen van asperges. Lees verder

De 50 beste restaurants ter wereld

20.06.2018 - Om weg te dromen bij de menukaarten, óf om je volgende vakantiebestemming te bepalen? Lees verder

Recept voor gebakken scholfilet met saus van ERU Balans Bieslook

Advertorial - Zet vanavond deze heerlijke maaltijd van scholfilet met een saus van ERU Balans Bieslook op tafel. Het bijkomende voordeel: je maakt nu bij aankoop van een ERU Balans actieverpakking kans op een city trip naar één van de geselecteerde steden. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

18.06.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Uit de ontbijt-sleur

17.06.2018 - Vergeet die eeuwige boterhammen met kaas of yoghurt met muesli. Santé tipt voor elke dag van de week een makkelijk én gezond vega ontbijtje om de dag fris te beginnen. Lees verder

Recepten voor limonade zonder suiker

13.06.2018 - Een verfrissende limonade is zo gemaakt. Deze maand vind je een aantal recepten in Santé. Wil je liever een limonade zonder suiker maken? Dan hebben we hier recepten voor je verzameld. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 135 |
Mis niets
Daghoroscoop
Kreeft

Je levenslustige houding heeft een goede invloed op de werkssfeer. Jij bent in…

» Naar de daghoroscopen