×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor Key Lime Pie

Recept voor Key Lime Pie
24.11.2017 - Redactie

Patisserie komt niet alleen uit Frankrijk, deze friszure taart vindt zijn oorsprong in Amerika.


Bodem

  • 150 g boter
  • 300 g koekkruim

Limoenmengsel

  • 4 limoenen
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 60 g eigeel
  • 300 ml slagroom

Meringue

  • 250 g suiker
  • 100 g eiwit

Extra nodig

  • taartvorm
  • bakplaat
  • bakpapier
  • keukenmachine (optioneel)
  • crème brûleebrander

Bodem
Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de boter. Voeg deze toe aan het koekkruim en meng tot een plakkende massa ontstaat. Druk een laagje van een halve centimeter dik in de taartvorm.

Limoenmengsel
Rasp de schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng de rasp en het sap zorgvuldig met de overige ingrediënten in een kom en giet het mengsel in de koekbodem. Bak de pie circa 15 minuten in de voorverwarmde oven, zonder hem bruin te laten worden. Laat afkoelen.

Meringue
Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Los de suiker op in het eiwit en klop het mengsel luchtig, bijvoorbeeld met behulp van een keukenmachine. Maak kleine schuimpjes op de bakplaat. Gaar de meringue circa 40 minuten in de oven. De meringue is gaar wanneer de onderkant niet meer aan het bakpapier blijft plakken. Hoe groter de meringues, hoe langer ze in de oven moeten. Verdeel de meringues over de Key lime pie en bruleer ze naar wens.

Eet smakelijk!

De Brabander Bakt
Dit recept komt uit het nieuwe boek van Hidde de Brabander. In De Brabander Bakt deelt hij zijn kennis en recepten. De Brabander Bakt is vanaf 23 november te koop (€20 via Bol.com).
 

Tekst en beeld: De Brabander Bakt

Wat vind je ervan?

Reacties

Zelf Tony's-reep bedenken

12.11.2018 - Een reep witte chocolade met roze muisjes? Kan gewoon. Lees verder

Pastasaus dikker maken

09.11.2018 - Met deze tips maak je die waterige saus dikker. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

08.11.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Recepten met tahin

03.11.2018 - Tahin past bij zoet en hartig. Lees verder

De seizoensproducten in november

01.11.2018 - Deze producten kun je deze maand het best in je winkelwagen leggen. Lees verder

Superfood: boerenkool

24.10.2018 - Boerenkool is dankzij de grote hoeveelheden mineralen en vitamines één van de gezondste groenten. Tijd om meer over deze groente te ontdekken. Lees verder

Waarom tranen mijn ogen als ik uien snijd?

20.10.2018 - Zodra je het mes in een ui zet, beginnen je ogen te tranen. Hoe kan dat en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Lees verder

Fermenteren

16.10.2018 - Door te fermenteren blijft voedsel langer houdbaar, dat is waar het fermenteren oorspronkelijk door begonnen is. Maar wist je dat het Deense sterrenrestaurant Noma deze techniek gebruikt voor alle gerechten? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Jij kunt niet altijd even goed tegen veranderingen. Zorg ervoor dat jij je…

» Naar de daghoroscopen