×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor Key Lime Pie

Recept voor Key Lime Pie
24.11.2017 - Redactie

Patisserie komt niet alleen uit Frankrijk, deze friszure taart vindt zijn oorsprong in Amerika.


Bodem

  • 150 g boter
  • 300 g koekkruim

Limoenmengsel

  • 4 limoenen
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 60 g eigeel
  • 300 ml slagroom

Meringue

  • 250 g suiker
  • 100 g eiwit

Extra nodig

  • taartvorm
  • bakplaat
  • bakpapier
  • keukenmachine (optioneel)
  • crème brûleebrander

Bodem
Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de boter. Voeg deze toe aan het koekkruim en meng tot een plakkende massa ontstaat. Druk een laagje van een halve centimeter dik in de taartvorm.

Limoenmengsel
Rasp de schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng de rasp en het sap zorgvuldig met de overige ingrediënten in een kom en giet het mengsel in de koekbodem. Bak de pie circa 15 minuten in de voorverwarmde oven, zonder hem bruin te laten worden. Laat afkoelen.

Meringue
Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Los de suiker op in het eiwit en klop het mengsel luchtig, bijvoorbeeld met behulp van een keukenmachine. Maak kleine schuimpjes op de bakplaat. Gaar de meringue circa 40 minuten in de oven. De meringue is gaar wanneer de onderkant niet meer aan het bakpapier blijft plakken. Hoe groter de meringues, hoe langer ze in de oven moeten. Verdeel de meringues over de Key lime pie en bruleer ze naar wens.

Eet smakelijk!

De Brabander Bakt
Dit recept komt uit het nieuwe boek van Hidde de Brabander. In De Brabander Bakt deelt hij zijn kennis en recepten. De Brabander Bakt is vanaf 23 november te koop (€20 via Bol.com).
 

Tekst en beeld: De Brabander Bakt

Wat vind je ervan?

Reacties

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Jouw communicatie kan tot misverstanden leiden. Denk goed na voordat je iets…

» Naar de daghoroscopen