×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor Key Lime Pie

Recept voor Key Lime Pie
24.11.2017 - Redactie

Patisserie komt niet alleen uit Frankrijk, deze friszure taart vindt zijn oorsprong in Amerika.


Bodem

  • 150 g boter
  • 300 g koekkruim

Limoenmengsel

  • 4 limoenen
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 60 g eigeel
  • 300 ml slagroom

Meringue

  • 250 g suiker
  • 100 g eiwit

Extra nodig

  • taartvorm
  • bakplaat
  • bakpapier
  • keukenmachine (optioneel)
  • crème brûleebrander

Bodem
Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de boter. Voeg deze toe aan het koekkruim en meng tot een plakkende massa ontstaat. Druk een laagje van een halve centimeter dik in de taartvorm.

Limoenmengsel
Rasp de schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng de rasp en het sap zorgvuldig met de overige ingrediënten in een kom en giet het mengsel in de koekbodem. Bak de pie circa 15 minuten in de voorverwarmde oven, zonder hem bruin te laten worden. Laat afkoelen.

Meringue
Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Los de suiker op in het eiwit en klop het mengsel luchtig, bijvoorbeeld met behulp van een keukenmachine. Maak kleine schuimpjes op de bakplaat. Gaar de meringue circa 40 minuten in de oven. De meringue is gaar wanneer de onderkant niet meer aan het bakpapier blijft plakken. Hoe groter de meringues, hoe langer ze in de oven moeten. Verdeel de meringues over de Key lime pie en bruleer ze naar wens.

Eet smakelijk!

De Brabander Bakt
Dit recept komt uit het nieuwe boek van Hidde de Brabander. In De Brabander Bakt deelt hij zijn kennis en recepten. De Brabander Bakt is vanaf 23 november te koop (€20 via Bol.com).
 

Tekst en beeld: De Brabander Bakt

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie

16.01.2018 - Altijd lekker als het buiten koud is: een warm soepje. En waarom uit een bord eten als het ook leuker kan? Lees verder

Recept voor courgettespread

14.01.2018 - In het februarinummer - vanaf dinsdag 16 januari in de winkel - vind je een recept voor soep waarbij je courgettes uitholt. De pulp kun je gebruiken voor een spread. Lees verder

15 tussendoortjes die 100 calorieën bevatten

11.01.2018 - Deze gezonde tussendoortjes helpen je de middag door. Lees verder

Week zonder vlees

10.01.2018 - Minder vlees eten is goed voor het milieu. Steeds meer mensen worden zich daar bewust van en maken de keuze om minder vlees te eten. Lees verder

Er is een ui ontwikkeld waarvan je niet hoeft te huilen

09.01.2018 - Sta jij altijd onbedwingbaar te grienen terwijl je een ui snijdt? Misschien is dat binnenkort verleden tijd. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

08.01.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Gezonder leven met slowjuices uit Twente

08.01.2018 - Advertorial - Het is een Blend New Day! Hoe fijn is het om de dag te beginnen met een shot aan je dagelijkse behoefte van groenten en fruit? Dat lijkt onmogelijk, maar toch kan het eenvoudig en lekker: met een slowjuice. Lees verder

5 gezonde pizzabodems

07.01.2018 - Gezonde pizzabodems, je ziet ze steeds vaker. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar zelf aan de slag gaan, is niet zo moeilijk als het lijkt. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 127 |
Mis niets
Daghoroscoop
Steenbok

Jij voelt je nog niet helemaal lekker. Er lijken steeds nieuwe problemen bij…

» Naar de daghoroscopen