×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor Key Lime Pie

Recept voor Key Lime Pie
24.11.2017 - Redactie

Patisserie komt niet alleen uit Frankrijk, deze friszure taart vindt zijn oorsprong in Amerika.


Bodem

  • 150 g boter
  • 300 g koekkruim

Limoenmengsel

  • 4 limoenen
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 60 g eigeel
  • 300 ml slagroom

Meringue

  • 250 g suiker
  • 100 g eiwit

Extra nodig

  • taartvorm
  • bakplaat
  • bakpapier
  • keukenmachine (optioneel)
  • crème brûleebrander

Bodem
Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de boter. Voeg deze toe aan het koekkruim en meng tot een plakkende massa ontstaat. Druk een laagje van een halve centimeter dik in de taartvorm.

Limoenmengsel
Rasp de schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng de rasp en het sap zorgvuldig met de overige ingrediënten in een kom en giet het mengsel in de koekbodem. Bak de pie circa 15 minuten in de voorverwarmde oven, zonder hem bruin te laten worden. Laat afkoelen.

Meringue
Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Los de suiker op in het eiwit en klop het mengsel luchtig, bijvoorbeeld met behulp van een keukenmachine. Maak kleine schuimpjes op de bakplaat. Gaar de meringue circa 40 minuten in de oven. De meringue is gaar wanneer de onderkant niet meer aan het bakpapier blijft plakken. Hoe groter de meringues, hoe langer ze in de oven moeten. Verdeel de meringues over de Key lime pie en bruleer ze naar wens.

Eet smakelijk!

De Brabander Bakt
Dit recept komt uit het nieuwe boek van Hidde de Brabander. In De Brabander Bakt deelt hij zijn kennis en recepten. De Brabander Bakt is vanaf 23 november te koop (€20 via Bol.com).
 

Tekst en beeld: De Brabander Bakt

Wat vind je ervan?

Reacties

Zo vul je filodeeg

22.06.2018 - Met filodeeg kun je veel lekkere hapjes maken. Lees verder

Ga eens wildplukken

22.06.2018 - Leoniek: 'Iedereen koopt dure superfoods in de supermarkt of natuurwinkel, maar waarom zou je? Superfoods groeien gewoon om ons heen. Je hoeft ze alleen maar te plukken.' Lees verder

Tip om na het aspergeseizoen nog asperges te eten

21.06.2018 - Je hoeft nog geen afscheid te nemen van asperges. Lees verder

De 50 beste restaurants ter wereld

20.06.2018 - Om weg te dromen bij de menukaarten, óf om je volgende vakantiebestemming te bepalen? Lees verder

Recept voor gebakken scholfilet met saus van ERU Balans Bieslook

Advertorial - Zet vanavond deze heerlijke maaltijd van scholfilet met een saus van ERU Balans Bieslook op tafel. Het bijkomende voordeel: je maakt nu bij aankoop van een ERU Balans actieverpakking kans op een city trip naar één van de geselecteerde steden. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

18.06.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Uit de ontbijt-sleur

17.06.2018 - Vergeet die eeuwige boterhammen met kaas of yoghurt met muesli. Santé tipt voor elke dag van de week een makkelijk én gezond vega ontbijtje om de dag fris te beginnen. Lees verder

Recepten voor limonade zonder suiker

13.06.2018 - Een verfrissende limonade is zo gemaakt. Deze maand vind je een aantal recepten in Santé. Wil je liever een limonade zonder suiker maken? Dan hebben we hier recepten voor je verzameld. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 135 |
Mis niets
Daghoroscoop
Kreeft

Je levenslustige houding heeft een goede invloed op de werkssfeer. Jij bent in…

» Naar de daghoroscopen