Placeholder

Spring rolls met kerriekip

Maak deze springrolls met kerriekip en chilisaus.

Ingrediënten
Voor 10 rollen
Voorbereiding: 15 min. – Kook- en baktijd: 10 min.

  • 150 g rijstnoedels
  • een paar slablaadjes
  • ½ komkommer
  • 250 g kipfilet
  • zout en peper
  • 2 el kerrie
  • 2 el olie
  • 10 rijstvellen
  • 100 g taugé
  • een paar blaadjes munt en koriander, fijngeknipt

Voor de chilisaus

  • 200 ml water
  • 20 g suiker
  • 200 ml rijstazijn
  • 4 el vissaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ½ kleine rode chilipeper, in ringetjes

Bereiding

  1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwij zingen op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en afkoelen. 2 Snijd de sla fijn en de komkommer in heel dunne reepjes. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout, peper en de kerrie. Bak de reepjes 5 minuten in een koekenpan in de olie.
  2. Breng voor de saus het water en de suiker aan de kook. Laat afkoelen en voeg de rijstazijn, vissaus, knoflook en chilipeper toe.Beleg de vochtige rijstvellen elk met sla, taugé, noedels, munt en koriander en eindig met kip en komkommer.
  3. Maak de rollen af door de bovenkant over de vulling heen te vouwen. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een soort envelopje krijg en rol het vel daarna op. Serveer de rolls met chilisaus.

Eet smakelijk!

Dit is een recept uit het boek Spring Rolls van Pauline Dubois, €9,99 via Bol.com.

Tekst: Pauline Dubois | Fotografie: Fabrice Veigas