×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Spring rolls met met aardbeien, basilicum en chocoladesaus

Spring rolls met met aardbeien, basilicum en chocoladesaus
22.10.2017 - Redactie

Met spring rolls kun je variëren. In het boek Spring Rolls staat dit recept voor een zoete variant. Het proberen waard!


Ingrediënten
Voor 10 rollen
Voorbereiding: 15 min. - Kooktijd: 5 min.

  • 250 g aardbeien
  • ¼ cantaloupemeloen
  • 1 el basilicum, fijngeknipt
  • sap van 1 limoen
  • 4 kiwi’s
  • 10 rijstvellen

Voor de chocoladesaus

  • 100 g pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Bereiding

  1. Snijd de aardbeien en de meloen in kleine blokjes. Meng ze in een kom met de basilicum en het limoensap.
  2. Schil de kiwi’s en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Hak voor de saus de chocolade klein en doe de stukjes in een kom. Breng de slagroom aan de kook en schenk hem over de chocolade. Roer tot er een gladde saus ontstaat.
  4. Beleg de vochtige rijstvellen elk met het vruchtenmengsel en leg er 3 plakjes kiwi op.
  5. Maak de rollen af door de bovenkant over de vulling heen te vouwen. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een soort envelopje krijg en rol het vel daarna op. Serveer de chocoladelsaus erbij.

Eet smakelijk!

Dit is een recept uit het boek Spring Rolls van Pauline Dubois, €9,99 via Bol.com.

Tekst: Pauline Dubois | Fotografie: Fabrice Veigas

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept om zelf kruidnoten te bakken

18.11.2017 - Een gezellige bezigheid voor dit weekend: kruidnoten bakken. Als je nu alvast oefent, weet je bijna zeker dat ze 5 december niet zullen mislukken. Lees verder

Schoonmaken met brood

17.11.2017 - Een keer iets anders dan wentelteefjes maken van oud brood. Lees verder

Is het recept van Nutella veranderd?! Hoe zit dat?

15.11.2017 - De afgelopen tijd woedde er online een ware #nutellagate. Fans zijn woedend over het feit dat het recept van Nutella blijkbaar zomaar is veranderd. Lees verder

Nieuwe estafettereep van Tony Chocolonely

13.11.2017 - Ieder half jaar lanceert Tony's Chocolonely een smaak die een half jaar later het stokje doorgeeft aan een nieuwe verrassende seizoenssmaak. Lees verder

De beste steden in Europa voor vegans

12.11.2017 - De vegan lifestyle wordt steeds populairder. Het goede nieuws is dat het aanbod van vegan voeding daardoor steeds groter wordt. Toch kan het op vakantie soms iets lastiger zijn om vegan restaurants te vinden. Lees verder

5 manieren om je salade net wat spannender te maken

12.11.2017 - Begin je salades een beetje zat te worden? Ook in de herfst kan het nog lekker zijn. Met deze tips maak je je salade wat spannender. Lees verder

Met deze tip krijgt champagne bubbels terug

10.11.2017 - Laatst iets te vieren gehad met een fles champagne en staat er nu een restje champagne zonder bubbels in je koelkast? Met deze tip los je het op. Lees verder

Deze theesoorten drink je bij je kaasplank

09.11.2017 - Kaas met wijn, een klassieke combinatie. Zin om iets anders te proberen? Combineer je kaasplankje met thee. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 123 |
Daghoroscoop
Schorpioen

Een materieel voordeeltje voor jou. Dat komt goed uit in dure tijden. Jij bent…

» Naar de daghoroscopen

Mis niets van Santé

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze
tips en artikelen over een gezond, gelukkig, fit, mooi en
lekker leven. En mis geen enkele Klik & Win!