×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor bountytaart

Recept voor bountytaart
07.10.2017 - Redactie

Als je de foto ziet, wil je deze taart toch eten? Je maakt hem zelf met het recept van Sanne van Rooij uit haar boek Easy Vegan.


Sanne: 'Van chocolade en kokos kun je de lekkerste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bountysmoothie, bountyreepjes of een bountytaart! De laatste is een van mijn paradepaardjes.  Deze taart is zo lekker dat iedereen die hem eet ineens toch wel een beetje enthousiast wordt over plantaardig eten. Want: ‘hé, als dit vegan is, dan zal de rest ook wel meevallen!’ krijg je vrienden of familie te eten en wil je ze echt iets speciaals voorzetten? Dan is deze bountytaart een optie.'

Ingrediënten voor 8 personen
Bereidingstijd 20 minuten - wachttijd 1 nacht

  • 200 g dadels
  • 125 g walnoten
  • 125 g kokosrasp
  • 125 g cashewnoten
  • 400 ml volle kokosmelk
  • 2 el kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 150 g pure chocolade

Tools

  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Doe de dadels, walnoten en 75 gram kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt. Druk dit in het bakblik en zet in de koelkast.
  2. Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe deze, samen met 200 ml kokosmelk, kokosolie, de overige 50 gram kokosrasp en ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de kokostaart en zet weer terug in de koelkast.
  3. Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de stukjes chocolade en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet deze een nachtje in de koelkast.

Eet smakelijk!

Dit is een recept uit het boek Easy Vegan van Sanne van Rooij (€20, Kosmos Uitgevers). Sanne wil zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker plantaardig te eten. Benieuwd hoe ze dat doet? In de Santé die vanaf 10 oktober in de winkel ligt, lees je haar verhaal.

Beeld: On a hazy morning

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie

16.01.2018 - Altijd lekker als het buiten koud is: een warm soepje. En waarom uit een bord eten als het ook leuker kan? Lees verder

Recept voor courgettespread

14.01.2018 - In het februarinummer - vanaf dinsdag 16 januari in de winkel - vind je een recept voor soep waarbij je courgettes uitholt. De pulp kun je gebruiken voor een spread. Lees verder

15 tussendoortjes die 100 calorieën bevatten

11.01.2018 - Deze gezonde tussendoortjes helpen je de middag door. Lees verder

Week zonder vlees

10.01.2018 - Minder vlees eten is goed voor het milieu. Steeds meer mensen worden zich daar bewust van en maken de keuze om minder vlees te eten. Lees verder

Er is een ui ontwikkeld waarvan je niet hoeft te huilen

09.01.2018 - Sta jij altijd onbedwingbaar te grienen terwijl je een ui snijdt? Misschien is dat binnenkort verleden tijd. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

08.01.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Gezonder leven met slowjuices uit Twente

08.01.2018 - Advertorial - Het is een Blend New Day! Hoe fijn is het om de dag te beginnen met een shot aan je dagelijkse behoefte van groenten en fruit? Dat lijkt onmogelijk, maar toch kan het eenvoudig en lekker: met een slowjuice. Lees verder

5 gezonde pizzabodems

07.01.2018 - Gezonde pizzabodems, je ziet ze steeds vaker. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar zelf aan de slag gaan, is niet zo moeilijk als het lijkt. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 127 |
Mis niets
Daghoroscoop
Waterman

Je bent niet zo goed in het bewaren van geheimpjes. Toch moet je deze smeuïge…

» Naar de daghoroscopen