×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor bountytaart

Recept voor bountytaart
07.10.2017 - Redactie

Als je de foto ziet, wil je deze taart toch eten? Je maakt hem zelf met het recept van Sanne van Rooij uit haar boek Easy Vegan.


Sanne: 'Van chocolade en kokos kun je de lekkerste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bountysmoothie, bountyreepjes of een bountytaart! De laatste is een van mijn paradepaardjes.  Deze taart is zo lekker dat iedereen die hem eet ineens toch wel een beetje enthousiast wordt over plantaardig eten. Want: ‘hé, als dit vegan is, dan zal de rest ook wel meevallen!’ krijg je vrienden of familie te eten en wil je ze echt iets speciaals voorzetten? Dan is deze bountytaart een optie.'

Ingrediënten voor 8 personen
Bereidingstijd 20 minuten - wachttijd 1 nacht

  • 200 g dadels
  • 125 g walnoten
  • 125 g kokosrasp
  • 125 g cashewnoten
  • 400 ml volle kokosmelk
  • 2 el kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 150 g pure chocolade

Tools

  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Doe de dadels, walnoten en 75 gram kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt. Druk dit in het bakblik en zet in de koelkast.
  2. Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe deze, samen met 200 ml kokosmelk, kokosolie, de overige 50 gram kokosrasp en ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de kokostaart en zet weer terug in de koelkast.
  3. Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de stukjes chocolade en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet deze een nachtje in de koelkast.

Eet smakelijk!

Dit is een recept uit het boek Easy Vegan van Sanne van Rooij (€20, Kosmos Uitgevers). Sanne wil zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker plantaardig te eten. Benieuwd hoe ze dat doet? In de Santé die vanaf 10 oktober in de winkel ligt, lees je haar verhaal.

Beeld: On a hazy morning

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor asperge en daslook-risotto

22.04.2018 - Twee klassiekers gecombineerd: asperges en risotto. Lees verder

Recept voor aspergelinten met kruidendip

21.04.2018 - Asperges kunnen ook prima bij de borrel. Met dit recept bijvoorbeeld. Lees verder

Recept voor rösti met asperges mimosa

19.04.2018 - Het is weer de tijd van de asperges. Maak er gebruik van zolang het kan. Lees verder

Recepten met asperges

18.04.2018 - Het aspergeseizoen is begonnen. Asperges zijn gezond, hebben een reinigende en vochtafdrijvende werking én zouden lustopwekkend werken. Duik de keuken in voor deze heerlijk gerechten. Lees verder

Het verschil tussen komijn en karwij

14.04.2018 - De specerijen komijn en karwij worden veel door elkaar gehaald. Voor eens en altijd: dit is het verschil. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

12.04.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Verse pesto bewaren

07.04.2018 - Verse pesto is makkelijk te maken en een ideaal recept om je basilicumplant kaal te plukken. Met deze tips kun je verse pesto bewaren. Lees verder

Wij proberen Flora Smeerbaar + test zelf

Advertorial - We proberen graag nieuwe producten uit en als een product plantaardig is, heeft het een extra streepje voor. Vandaag proberen we Flora Smeerbaar, een spread met shea-olie, kokosolie en amandelpasta. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 133 |
Mis niets
Daghoroscoop
Stier

Jij neemt veel initiatief en dat verbetert jouw leven op alle fronten…

» Naar de daghoroscopen