×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor bountytaart

Recept voor bountytaart
07.10.2017 - Redactie

Als je de foto ziet, wil je deze taart toch eten? Je maakt hem zelf met het recept van Sanne van Rooij uit haar boek Easy Vegan.


Sanne: 'Van chocolade en kokos kun je de lekkerste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bountysmoothie, bountyreepjes of een bountytaart! De laatste is een van mijn paradepaardjes.  Deze taart is zo lekker dat iedereen die hem eet ineens toch wel een beetje enthousiast wordt over plantaardig eten. Want: ‘hé, als dit vegan is, dan zal de rest ook wel meevallen!’ krijg je vrienden of familie te eten en wil je ze echt iets speciaals voorzetten? Dan is deze bountytaart een optie.'

Ingrediënten voor 8 personen
Bereidingstijd 20 minuten - wachttijd 1 nacht

  • 200 g dadels
  • 125 g walnoten
  • 125 g kokosrasp
  • 125 g cashewnoten
  • 400 ml volle kokosmelk
  • 2 el kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 150 g pure chocolade

Tools

  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Doe de dadels, walnoten en 75 gram kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt. Druk dit in het bakblik en zet in de koelkast.
  2. Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe deze, samen met 200 ml kokosmelk, kokosolie, de overige 50 gram kokosrasp en ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de kokostaart en zet weer terug in de koelkast.
  3. Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de stukjes chocolade en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet deze een nachtje in de koelkast.

Eet smakelijk!

Dit is een recept uit het boek Easy Vegan van Sanne van Rooij (€20, Kosmos Uitgevers). Sanne wil zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker plantaardig te eten. Benieuwd hoe ze dat doet? In de Santé die vanaf 10 oktober in de winkel ligt, lees je haar verhaal.

Beeld: On a hazy morning

Wat vind je ervan?

Reacties

Spring rolls met met aardbeien, basilicum en chocoladesaus

22.10.2017 - Met spring rolls kun je variëren. In het boek Spring Rolls staat dit recept voor een zoete variant. Het proberen waard! Lees verder

Zo maak je een gerecht minder pittig

21.10.2017 - Iets te scheutig geweest met de peper? Met deze tips maak je je gerecht iets minder pittig als dat nodig is. Lees verder

Spring rolls met kerriekip

20.10.2017 - Maak deze springrolls met kerriekip en chilisaus. Lees verder

Recept voor spring rolls met gerookte zalm en mango

19.10.2017 - Het oprollen is even oefenen, maar zodra je het eenmaal onder de knie hebt, staan spring rolls binnen no time op tafel. Lees verder

Healthy snack: popcorn

15.10.2017 - Zonder boter, suiker of andere toevoegingen is gepofte maïs supergezond. Lees verder

Hoe bewaar je gember?

14.10.2017 - Een gemberwortel komt vaak niet in één keer op, gelukkig kun je gember prima een tijdje bewaren. Lees verder

4 gezonde tussendoortjes die je dit weekend kunt maken

14.10.2017 - Zo ben je de hele week voorzien van gezonde tussendoortjes. Lees verder

Recept voor bloemkoolpizza

13.10.2017 - Tegenwoordig kun je een bloemkoolpizza(bodem) in de winkel kopen, maar zelf maken, is niet zo heel moeilijk. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 122 |
Daghoroscoop
Schorpioen

Jij hebt bepaalde maniertjes die echt fantastisch zijn. Daar moet je wel…

» Naar de daghoroscopen