Placeholder

Recept voor bloemkool-couscous met paprika

Maak een extra portie en je hebt meteen een lunch voor de volgende dag klaar.

Ingrediënten
Voor- of bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika
  • ½ handvol dille
  • ½ handvol peterselie
  • 1-2 handenvol postelein
  • sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • Libanees platbrood, voor erbij 

Bereidingswijze
Was de bloemkool en dep droog. Rasp de bloemkool grof, tot een soort grove couscous of rijstkorrels. Gebruik hiervoor een (blok)rasp of de keukenmachine. Kook de bloemkool in weinig water met zout in 3 minuten beetgaar. Laat in een zeef goed uitlekken. Verpak de bloemkoolkorrels in een schone theedoek, draai dicht tot een bal en wring het vocht eruit. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Hak de dille en de peterselie fijn. Was de postelein en schud droog. Meng de bloemkoolkorrels in een schaal met de paprika, de fijngesneden kruiden, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout, (cayenne)peper en eventueel meer sap of olie. Schep de salade op een schaal of in kommen, garneer met de postelein. Serveer er (knapperig geroosterd) platbrood bij.

Eet smakelijk!

Bekijk de recept van de recepten met bloemkool in het novembernummer van Santé.

Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood