×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor bloemkool-couscous met paprika

Recept voor bloemkool-couscous met paprika
11.10.2017 - Redactie

Maak een extra portie en je hebt meteen een lunch voor de volgende dag klaar.


Ingrediënten
Voor- of bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika
  • ½ handvol dille
  • ½ handvol peterselie
  • 1-2 handenvol postelein
  • sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • Libanees platbrood, voor erbij 

Bereidingswijze
Was de bloemkool en dep droog. Rasp de bloemkool grof, tot een soort grove couscous of rijstkorrels. Gebruik hiervoor een (blok)rasp of de keukenmachine. Kook de bloemkool in weinig water met zout in 3 minuten beetgaar. Laat in een zeef goed uitlekken. Verpak de bloemkoolkorrels in een schone theedoek, draai dicht tot een bal en wring het vocht eruit. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Hak de dille en de peterselie fijn. Was de postelein en schud droog. Meng de bloemkoolkorrels in een schaal met de paprika, de fijngesneden kruiden, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout, (cayenne)peper en eventueel meer sap of olie. Schep de salade op een schaal of in kommen, garneer met de postelein. Serveer er (knapperig geroosterd) platbrood bij.

Eet smakelijk!

Bekijk de recept van de recepten met bloemkool in het novembernummer van Santé.

Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor asperge en daslook-risotto

22.04.2018 - Twee klassiekers gecombineerd: asperges en risotto. Lees verder

Recept voor aspergelinten met kruidendip

21.04.2018 - Asperges kunnen ook prima bij de borrel. Met dit recept bijvoorbeeld. Lees verder

Recept voor rösti met asperges mimosa

19.04.2018 - Het is weer de tijd van de asperges. Maak er gebruik van zolang het kan. Lees verder

Recepten met asperges

18.04.2018 - Het aspergeseizoen is begonnen. Asperges zijn gezond, hebben een reinigende en vochtafdrijvende werking én zouden lustopwekkend werken. Duik de keuken in voor deze heerlijk gerechten. Lees verder

Het verschil tussen komijn en karwij

14.04.2018 - De specerijen komijn en karwij worden veel door elkaar gehaald. Voor eens en altijd: dit is het verschil. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

12.04.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Verse pesto bewaren

07.04.2018 - Verse pesto is makkelijk te maken en een ideaal recept om je basilicumplant kaal te plukken. Met deze tips kun je verse pesto bewaren. Lees verder

Wij proberen Flora Smeerbaar + test zelf

Advertorial - We proberen graag nieuwe producten uit en als een product plantaardig is, heeft het een extra streepje voor. Vandaag proberen we Flora Smeerbaar, een spread met shea-olie, kokosolie en amandelpasta. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 133 |
Mis niets
Daghoroscoop
Stier

Jij neemt veel initiatief en dat verbetert jouw leven op alle fronten…

» Naar de daghoroscopen