Placeholder

Recept voor bietentaartjes met blauwe kaas

Altijd mooi met rode bietjes, maar een mix van rood, geel en chioggia (wit-roze) is nog leuker. En je haalt heel veel flinterdunne plakjes uit maar één bietje.

Ingrediënten voor een voorgerecht voor 4 personen
Bereiding: 10 minuten
Oventijd: 25 minuten

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 2 à 3 kleine rauwe bietjes
  • 40 g blauwe kaas
  • 4 tl dijonmosterd
  • 20 g walnoten
  • ± 4 el vloeibare honing (knijpfles)
  • 1 ei(dooier)
  • paar takjes peterselie
  • zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Snij met een mesje de vier hoekjes eraf tot je een rondje overhoudt, of laat ze gewoon lekker vierkant, als je dat te veel gemuts vindt.
  4. Kwast een randje van 1 cm in met wat losgeklopt ei(dooier).
  5. Prik het deeg daar binnen een paar keer in met een vork en besmeer met een dun laagje mosterd.
  6. Schil de biet en snij met de kaasschaaf/dunschiller in flinterdunne plakjes. Verdeel in een waaier over het deeg.
  7. Bestrooi met de verbrokkelde blauwe kaas en walnoten plus flink wat peper uit de molen.
  8. Knijp over elk wat honing uit.
  9. Bak ze iets onder het midden van de oven in ± 25 minuten gaar en krokant. Check vooral even of de onderkant van het deeg gaar is.
  10. Garneer met wat peterselie.
  11. LEKKER MET: Een kleine groene salade erbij.

Eet smakelijk!

Dit recept komt uit het boek Slim zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten, €24,99. Bestel jouw exemplaar alvast via AKO.nl.