Placeholder

5 recepten met prosecco

Er is blijkbaar een dag gewijd aan prosecco. Vijf dagen geleden. Wat ons betreft is het altijd tijd voor een drankje met prosecco en daarom delen we alsnog een aantal variaties.

1. Prosecco met Aperol
Leg een schijfje citroen in het glas en vul het daarna met 20ml Aperol, 60ml prosecco en 40ml bruiswater.

2. Prosecco-sorbet
Zet een bak sorbetijs buiten de vriezer voor vijf minuten. Kies bijvoorbeeld voor perensorbetijs, frambozensorbet, limoensorbet of mangosorbet. Meng er met de mixer ongeveer 0,75 liter prosecco doorheen. Door een scheutje vodka toe te voegen, maak je er een sgroppino van.

3. Frambozen in prosecco
Meng voor 4 personen 400 gram frambozen met een eetlepel poedersuiker en 4 eetlepels frambozenlikeur en wat blaadjes munt. Laat dit een uur ‘marineren’ in de koelkast. Doe daarna wat frambozen in de glazen en schenk er prosecco overheen, zorg dat de frambozen net niet helemaal onder de prosecco staan.

4. Frisse watermeloen-prosecco
Meng 60ml versgeperst watermeloensap met 120ml prosecco.

5. Lemon-prosecco
Giet 45ml gin, 15ml citroensap en 7,5 ahornsiroop (of andere zoete siroop) in een coktailshaker, samen met wat ijsblokje. Shake het, giet het in een glas en doe daar nog een scheutje prosecco bij.

Bron: Metro.co.uk / Allerhande | Beeld: Shutterstock