Placeholder

Recept voor citroencheesecake

Santé’s Saskia maakte deze cheesecake, die er ook nog eens uitziet als een plaatje.

Via Instagram werd haar recept gevraagd en dat deelt ze graag.

  • 300 gram Digestive biscuit
  • 80 gram boter
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 grote citroenen
  • 125 gram fijne basterdsuiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone

Zo maak je de taart

  1. Verkruimel de biscuits in de keukenmachine of met de hand. Smelt de boter in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en meng de koekkruimels door de boter heen. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk het stevig aan en zet  het weg in de koelkast.
  2. Week de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
  3. Rasp de schil van één citroen en hou apart. Pers de drie citroenen uit. Verwarm het sap en los de suiker erin op. Haal de pan van het vuur en roer de gelatine erdoorheen tot het opgelost is. Laat het afkoelen.
  4. Klop de slagroom tot die lobbig is, roer de mascarpone erdoor en vervolgens de citroen rasp en het citroen-suikermengsel. Giet de mix over de koekbodem, verdeel het en strijk glad. Laat de taart minimaal twee uur in de koelkast opstijven.
  5. Garneer met vers fruit. Saskia gebruikte frambozen en blaadjes munt. Licht bestrooien (met zeef) met poedersuiker.

Eet smakelijk!