×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor waterijsjes met eetbare bloemen

Waterijsjes met eetbare bloemen
01.08.2017 - Redactie

Zelf waterijs maken, is helemaal niet moeilijk. Door eetbare bloemen in de ijsjes te bevriezen, zien ze er ook nog eens heel indrukwekkend uit.


Mooiwatplantendoen.nl deelt het recept met ons. De inspiratie hebben zij opgedaan dankzij de tuinplant van de maand: zomerbollen.

Ingrediënten

  • Vlierbloesem siroop
  • Water
  • IJsvormpjes
  • Eetbare bloemen

Aan de slag
Vul 1/3 van de ijsvormpjes met de eetbare bloemen. Doe 1/3 siroop in een kan en giet hier 2/3 water bij. Giet de limonadesiroop voorzichtig in de ijsvormpjes. Schenk tot 1 cm onder de rand van de vormpjes. Sluit het bovenste gedeelte van de ijsvorm af en steek (indien van toepassing bij jouw ijsvormpjes) het stokje erdoor. Laat de ijsjes zeker een dag in de vriezer hard worden. Wanneer je het ijsje uit de vorm wil halen, houd het even onder een warme straal water en je haalt de ijsjes zo uit de vorm.
 
Let op
Niet alle bloemen zijn eetbaar en sommige bloemen zijn zelfs giftig. Als je er geen verstand van hebt, raadpleeg dan eerst een betrouwbare bron. Eetbare bloemen zijn namelijk op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt om te eten!

Beeld en recept: Mooiwatplantendoen.nl

Wat vind je ervan?

Reacties

Gezonde lunch voorbereiden

23.09.2018 - Maak van zondag je prepdag en lunch de hele week lekker en gezond. Zo kom je niet meer in de verleiding om te zwichten voor een ongezonde kantinehap. Lees verder

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Weegschaal

Vandaag is een dag om discussies rustig op te bouwen. Je argumenten zijn zo…

» Naar de daghoroscopen