Placeholder

3 manieren om zoete aardappel te eten

Een keer iets anders met zoete aardappel.

1. Zoete aardappelpizzabodem
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappelen in stukjes en kook ze gaar. Maal 50 gram havervlokken fijn en meng dit in een kom met de zoete aardappel, een ei, peper, zout, knoflook- en uienpoeder. Mix totdat alles goed is gemengd.  Vet bakpapier in met olie en leg hier het pizzadeeg op. Bak circa 20 minuten. Draai de bodem om en beleg de pizza.

2. Zoete aardappelcheddarwafels
Snijd zoete aardappelen in blokjes en kook ze gaar. Pureer en meng in een kom met 2 rauwe eieren, 100 gram cheddar, 100 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 1 theelepel uienpoeder en peper en zout naar smaak. Vet een wafelijzer in en bak wafels van het beslag.

3. Zoete aardappeltoast
Allergisch voor gluten? Snijd een zoete aardappel in plakken, besmeer met olijfolie en beleg de plakken met je favoriete beleg en toppings.

Meer ideeën met zoete aardappel?
Bestel het boek Zoete aardappel van Colette Dike (€10,99, uitgeverij Becht).

Recepten uit: Zoete aardappel, Colette Dike | Beeld: Shutterstock