×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kayla Itsines' recept voor Vietnamese rolletjes

Kayla Itsines' recept voor Vietnamese rolletjes
17.05.2017 - Redactie

Spring rolls zijn perfect om op tafel (of op het picknickkleed) te zetten met mooi weer.


Kayla Itsines: ‘Vietnamese rolletjes: een van mijn favorieten, omdat ze vol smaak zitten. Maak ze de volgende keer dat je eters krijgt – zo eenvoudig!’

Ingrediënten voor 1 persoon
Voorbereiding 15 minuten + 10 minuten weken
Bereiding 4 minuten

  • 25 g mihoen
  • oliespray
  • 2 grote eieren, licht losgeklopt
  • 4 kleine rijstvellen
  • ½ middelgrote komkommer, in dunneplakjes
  • 1 kleine handvol taugé
  • ½ middelgrote wortel, in dunne plakjes
  • ¼ middelgrote rode paprika, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
  • vers korianderblad (optioneel)
  • zoutarme tamari of sojasaus, om erbij te serveren

Doe de mihoen in een hittebestendige kom en schenk er kokend water over. Laat 10 minuten staan en roer de mihoen los met een vork. Giet af en spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken en zet weg om af te koelen. Snijd de mihoen na het afkoelen in kleinere stukjes.

Verhit intussen een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en spray er wat olie in.  Schenk de eieren erin en draai de pan rond zodat de bodem ermee bedekt raakt. Bak 1-2 minuten of tot het ei gestold is. Laat de omelet op een bord glijden en laat afkoelen. Snijd de omelet
dan in dunne reepjes.

Leg de rijstvelletjes, omeletreepjes, mihoen en de groenten op een schoon aanrecht.

Vul een grote kom met warm water voor de rijstvelletjes. Werk steeds aan één rolletje tegelijk: doop een rijstvel 1 seconde in het water, zodat het zacht wordt. Als je een rijstvelletje te lang in het water legt, wordt het te zacht en scheurt het.

Leg het rijstvelletje op een snijplank en schep er een vierde deel van de mihoen, omelet en groenten op, op ongeveer een derde van de onderkant. Leg er als je dat wilt ook wat korianderblad op. Vouw de onderkant van het rijstvelletje over de vulling heen, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Leg het rolletje weg met de naad naar beneden en maak de rest van de rolletjes zodat je er vier hebt.

Geef er een klein schaaltje tamari of sojasaus bij, om de rolletjes in te dopen.

Recept en beeld: 28 dagen Bikini Body Guide, €24,99 via AKO.

Wat vind je ervan?

Reacties

5 tips om de beste watermeloen uit te kiezen

29.07.2017 - Watermeloen is heerlijk in de zomer, maar hoe weet je of de watermeloen niet te waterig of overrijp is? Lees verder

Maak een slushie van je wijn

28.07.2017 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

Recept voor Caponata

19.07.2017 - Maak deze zoetzure Italiaanse groenten. Lees verder

Recept voor Siciliaanse cannoli met pistache en hazelnoot

19.07.2017 - ‘Leave the gun. Take the cannoli’, een beroemde uitspraak uit de legendarische film The Godfather en een van de redenen waarom dit Siciliaanse gebakje zo populair is geworden. Een cannoli is een koekrolletje met een vulling van gezoete ricotta. Zelf maken is best lastig, dus bestel ‘m liever op een Italiaans terrasje. Toch zelf maken? Hier vind je het recept. Lees verder

Recept voor Thaise garnalenspiesjes

18.07.2017 - Barbecue aan? Maak eens een andere spies dan anders. Lees verder

Ben & Jerry's haalt vegan smaken naar Nederland

17.07.2017 - Veel fans wachten met smart tot de Ben & Jerry's Non-Dairy samen naar Nederland komen. Inmiddels heeft Ben & Jerry's bevestigd dat ze ermee bezig zijn! Lees verder

3 valkuilen bij meal prepping

16.07.2017 - Wil het meal preppen niet echt van de grond komen? Misschien ben je in één van deze valkuilen getrapt. Lees verder

Vanille-extract, meer dan alleen lekker

15.07.2017 - Denk jij bij vanille-extract vooral aan zelfgebakken zoetigheid? Niet helemaal terecht misschien. Vandaag vertelt onze gastblogger en voedingsdeskundige Anita Mulderij meer over de voordelen van vanille-extract. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 115 |

Daghoroscoop
Leeuw

Geloof in jezelf en laat jouw fantasie de vrije loop als je moeilijke…

» Naar de daghoroscopen

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Santé en naar wat je van Santé verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!