×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kayla Itsines' recept voor Vietnamese rolletjes

Kayla Itsines' recept voor Vietnamese rolletjes
17.05.2017 - Redactie

Spring rolls zijn perfect om op tafel (of op het picknickkleed) te zetten met mooi weer.


Kayla Itsines: ‘Vietnamese rolletjes: een van mijn favorieten, omdat ze vol smaak zitten. Maak ze de volgende keer dat je eters krijgt – zo eenvoudig!’

Ingrediënten voor 1 persoon
Voorbereiding 15 minuten + 10 minuten weken
Bereiding 4 minuten

  • 25 g mihoen
  • oliespray
  • 2 grote eieren, licht losgeklopt
  • 4 kleine rijstvellen
  • ½ middelgrote komkommer, in dunneplakjes
  • 1 kleine handvol taugé
  • ½ middelgrote wortel, in dunne plakjes
  • ¼ middelgrote rode paprika, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
  • vers korianderblad (optioneel)
  • zoutarme tamari of sojasaus, om erbij te serveren

Doe de mihoen in een hittebestendige kom en schenk er kokend water over. Laat 10 minuten staan en roer de mihoen los met een vork. Giet af en spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken en zet weg om af te koelen. Snijd de mihoen na het afkoelen in kleinere stukjes.

Verhit intussen een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en spray er wat olie in.  Schenk de eieren erin en draai de pan rond zodat de bodem ermee bedekt raakt. Bak 1-2 minuten of tot het ei gestold is. Laat de omelet op een bord glijden en laat afkoelen. Snijd de omelet
dan in dunne reepjes.

Leg de rijstvelletjes, omeletreepjes, mihoen en de groenten op een schoon aanrecht.

Vul een grote kom met warm water voor de rijstvelletjes. Werk steeds aan één rolletje tegelijk: doop een rijstvel 1 seconde in het water, zodat het zacht wordt. Als je een rijstvelletje te lang in het water legt, wordt het te zacht en scheurt het.

Leg het rijstvelletje op een snijplank en schep er een vierde deel van de mihoen, omelet en groenten op, op ongeveer een derde van de onderkant. Leg er als je dat wilt ook wat korianderblad op. Vouw de onderkant van het rijstvelletje over de vulling heen, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Leg het rolletje weg met de naad naar beneden en maak de rest van de rolletjes zodat je er vier hebt.

Geef er een klein schaaltje tamari of sojasaus bij, om de rolletjes in te dopen.

Recept en beeld: 28 dagen Bikini Body Guide, €24,99 via AKO.

Wat vind je ervan?

Reacties

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

Zelf kiemgroenten kweken

17.08.2018 - Leuk én gezond. Lees verder

Kookworkshop op reis

15.08.2018 - Perfect om geuren, kleuren en smaken te ervaren. Lees verder

Recept voor groenten met bloemkoolpuree van Pascale Naessens

13.08.2018 - Pascale: 'Smeuïge ovenschotels met veel smaak doen het altijd goed.' Lees verder

Water met fruit combinaties

31.07.2018 - Om water een smaakje te geven, kun je fruit en kruiden naar smaak in je water gooien. Wij delen een aantal combinaties ter inspiratie. Lees verder

Ei koken in waterkoker

29.07.2018 - Heb jij je wel eens afgevraagd of je een ei kunt koken in de waterkoker? Lees verder

Blauwe bessen wit laagje

22.07.2018 - Het is niet vies. Sterker nog: blauwe bessen met een witte waas zijn juist verser. Lees verder

Gerecht minder pittig maken

16.07.2018 - Iets te scheutig geweest met de peper? Met deze tips maak je je gerecht iets minder pittig als dat nodig is. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 135 |
Mis niets
Daghoroscoop
Leeuw

Vandaag doen zich ontelbare goede kansen voor. Jij krijgt het gevoel dat het…

» Naar de daghoroscopen