×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

5 tips voor de lekkerste chocoladefondue

5 tips voor de lekkerste chocoladefondue
28.12.2017 - Redactie

Een heel makkelijk toetje.


1. Kies de chocolade
In principe is iedere chocoladesoort geschikt. Kies voor melk, wit of puur afhankelijk van jouw smaak. Voeg bij een grote reep een bekertje slagroom toe. Er bestaat speciale smeltchocolade. Lees in dat geval op het etiket of er nog slagroom toegevoegd moet worden.

2. Smelt de chocolade
Je kunt chocolade op verschillende manieren smelten. Smelt de chocolade au bain marie, in een pannetje terwijl je blijf roeren of in de magnetron. Voeg ongeveer een bekertje slagroom toe bij een grote reep chocolade. Als je de chocolade niet te romig wilt maken, voeg je minder toe.

3. Houd de chocolade romig
Er is niet veel hitte nodig om chocolade gesmolten te houden. Zet een elektrische fondue op een lage stand. Gebruik je een waxinelichtje om de chocolade warm te houden? Roer af en toe om te voorkomen dat de onderste laag aanbrandt.

4. Varieer
Varieer met chocoladefonduen door verschillende soorten chocolade te gebruiken of door een scheutje likeur toe te voegen.

5. De ingrediënten voor in de chocoladefondue
Combineer klassiekers met originele ingrediënten om in de chocolade te dippen: verschillende soorten fruit, biscuitjes, lange vingers, marshmellows, slagroomsoesjes, mini-donuts en noten.

Of kies in plaast van voor een chocoladefondue voor een chocoladefontein.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor gebakken scholfilet met saus van ERU Balans Bieslook

Advertorial - Zet vanavond deze heerlijke maaltijd van scholfilet met een saus van ERU Balans Bieslook op tafel. Het bijkomende voordeel: je maakt nu bij aankoop van een ERU Balans actieverpakking kans op een city trip naar één van de geselecteerde steden. Lees verder

Uit de ontbijt-sleur

17.06.2018 - Vergeet die eeuwige boterhammen met kaas of yoghurt met muesli. Santé tipt voor elke dag van de week een makkelijk én gezond vega ontbijtje om de dag fris te beginnen. Lees verder

Recepten voor limonade zonder suiker

13.06.2018 - Een verfrissende limonade is zo gemaakt. Deze maand vind je een aantal recepten in Santé. Wil je liever een limonade zonder suiker maken? Dan hebben we hier recepten voor je verzameld. Lees verder

Wat is het verschil tussen een bos-ui en een lente-ui?

09.06.2018 - Je hoeft niet bang te zijn dat je een recept verpest als je de één voor de ander inruilt. Lees verder

Dit zijn de seizoensproducten in juni

01.06.2018 - Seizoensgroenten zijn lekker en goed voor het milieu en je portemonnee. Deze producten leg je deze maand in je winkelmand. Lees verder

6 ingrediënten die je niet samen moet opbergen

24.05.2018 - Sommige producten bederven sneller als je ze naast elkaar in de voorraadkast legt. Lees verder

Recept voor bloemkool van de barbecue

20.05.2018 - Het barbecueseizoen is ideaal om te experimenteren met gegrilde groenten. Grill een hele bloemkool en serveer ‘m met een zelfgemaakte groene kruidensaus. Lees verder

Healthy lunch to go: fruit met ricotta, munt en honing

19.05.2018 - Of je nou gaat picknicken in het park of op je werk eens iets anders wilt dan een broodje kaas. Deze maand vind je in Santé gezonde en makkelijk mee te nemen lunches. Het recept voor fruit met ricotta, munt en honing delen we alvast met je. Lees verder

Plantaardige biefstuk vanaf volgende maand te koop

17.05.2018 - Vier mensen hebben anderhalf jaar gewerkt aan het ontwikkelen van dé perfecte plantaardige steak. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 134 |
Mis niets
Daghoroscoop
Tweeling

Er komt vandaag heel veel boven water, wat jou gemakkelijk uit je evenwicht…

» Naar de daghoroscopen