×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

5 tips voor de lekkerste chocoladefondue

5 tips voor de lekkerste chocoladefondue
28.12.2017 - Redactie

Een heel makkelijk toetje.


1. Kies de chocolade
In principe is iedere chocoladesoort geschikt. Kies voor melk, wit of puur afhankelijk van jouw smaak. Voeg bij een grote reep een bekertje slagroom toe. Er bestaat speciale smeltchocolade. Lees in dat geval op het etiket of er nog slagroom toegevoegd moet worden.

2. Smelt de chocolade
Je kunt chocolade op verschillende manieren smelten. Smelt de chocolade au bain marie, in een pannetje terwijl je blijf roeren of in de magnetron. Voeg ongeveer een bekertje slagroom toe. Als je de chocolade niet al te romig wilt maken, voeg je iets minder toe.

3. Houd de chocolade romig
Er is niet veel hitte nodig om chocolade gesmolten te houden. Zet een elektrische fondue op een lage stand. Gebruik je een waxinelichtje om de chocolade warm te houden? Pas op dat de onderste laag chocolade niet aanbrandt.

4. Varieer
Varieer met chocoladefonduen door verschillende soorten chocolade te gebruiken of door een scheutje likeur toe te voegen.

5. De ingrediënten voor in de chocoladefondue
Combineer klassiekers met originele ingrediënten om in de chocolade te dippen: verschillende soorten fruit, biscuitjes, lange vingers, marshmellows, slagroomsoesjes, mini-donuts en noten.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept om zelf kruidnoten te bakken

18.11.2017 - Een gezellige bezigheid voor dit weekend: kruidnoten bakken. Als je nu alvast oefent, weet je bijna zeker dat ze 5 december niet zullen mislukken. Lees verder

Schoonmaken met brood

17.11.2017 - Een keer iets anders dan wentelteefjes maken van oud brood. Lees verder

Is het recept van Nutella veranderd?! Hoe zit dat?

15.11.2017 - De afgelopen tijd woedde er online een ware #nutellagate. Fans zijn woedend over het feit dat het recept van Nutella blijkbaar zomaar is veranderd. Lees verder

Nieuwe estafettereep van Tony Chocolonely

13.11.2017 - Ieder half jaar lanceert Tony's Chocolonely een smaak die een half jaar later het stokje doorgeeft aan een nieuwe verrassende seizoenssmaak. Lees verder

De beste steden in Europa voor vegans

12.11.2017 - De vegan lifestyle wordt steeds populairder. Het goede nieuws is dat het aanbod van vegan voeding daardoor steeds groter wordt. Toch kan het op vakantie soms iets lastiger zijn om vegan restaurants te vinden. Lees verder

5 manieren om je salade net wat spannender te maken

12.11.2017 - Begin je salades een beetje zat te worden? Ook in de herfst kan het nog lekker zijn. Met deze tips maak je je salade wat spannender. Lees verder

Met deze tip krijgt champagne bubbels terug

10.11.2017 - Laatst iets te vieren gehad met een fles champagne en staat er nu een restje champagne zonder bubbels in je koelkast? Met deze tip los je het op. Lees verder

Deze theesoorten drink je bij je kaasplank

09.11.2017 - Kaas met wijn, een klassieke combinatie. Zin om iets anders te proberen? Combineer je kaasplankje met thee. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 123 |
Daghoroscoop
Schorpioen

Een materieel voordeeltje voor jou. Dat komt goed uit in dure tijden. Jij bent…

» Naar de daghoroscopen

Mis niets van Santé

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze
tips en artikelen over een gezond, gelukkig, fit, mooi en
lekker leven. En mis geen enkele Klik & Win!