×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

5 tips voor de lekkerste chocoladefondue

Chocoladefondue
28.12.2017 - Redactie

Een heel makkelijk toetje.


1. Kies de chocolade
In principe is iedere chocoladesoort geschikt. Kies voor melk, wit of puur afhankelijk van jouw smaak. Voeg bij een grote reep een bekertje slagroom toe. Er bestaat speciale smeltchocolade. Lees in dat geval op het etiket of er nog slagroom toegevoegd moet worden.

2. Smelt de chocolade
Je kunt chocolade op verschillende manieren smelten. Smelt de chocolade au bain marie, in een pannetje terwijl je blijf roeren of in de magnetron. Voeg ongeveer een bekertje slagroom toe bij een grote reep chocolade. Als je de chocolade niet te romig wilt maken, voeg je minder toe.

3. Houd de chocolade romig
Er is niet veel hitte nodig om chocolade gesmolten te houden. Zet een elektrische fondue op een lage stand. Gebruik je een waxinelichtje om de chocolade warm te houden? Roer af en toe om te voorkomen dat de onderste laag aanbrandt.

4. Varieer
Varieer met chocoladefonduen door verschillende soorten chocolade te gebruiken of door een scheutje likeur toe te voegen.

5. De ingrediënten voor in de chocoladefondue
Combineer klassiekers met originele ingrediënten om in de chocolade te dippen: verschillende soorten fruit, biscuitjes, lange vingers, marshmellows, slagroomsoesjes, mini-donuts en noten.

Of kies in plaast van voor een chocoladefondue voor een chocoladefontein.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Je krijgt te kampen met een financiële tegenvaller. Je zult dus weer aan het…

» Naar de daghoroscopen