×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

5 tips voor de lekkerste chocoladefondue

Chocoladefondue
24.12.2018 - Redactie

Een heel makkelijk toetje.


1. Kies de chocolade
In principe is iedere chocoladesoort geschikt. Kies voor melk, wit of puur afhankelijk van jouw smaak. Voeg bij een grote reep een bekertje slagroom toe. Er bestaat speciale smeltchocolade. Lees in dat geval op het etiket of er nog slagroom toegevoegd moet worden.

2. Smelt de chocolade
Je kunt chocolade op verschillende manieren smelten. Smelt de chocolade au bain marie, in een pannetje terwijl je blijf roeren of in de magnetron. Voeg ongeveer een bekertje slagroom toe bij een grote reep chocolade. Als je de chocolade niet te romig wilt maken, voeg je minder toe.

3. Houd de chocolade romig
Er is niet veel hitte nodig om chocolade gesmolten te houden. Zet een elektrische fondue op een lage stand. Gebruik je een waxinelichtje om de chocolade warm te houden? Roer af en toe om te voorkomen dat de onderste laag aanbrandt.

4. Varieer
Varieer met chocoladefonduen door verschillende soorten chocolade te gebruiken of door een scheutje likeur toe te voegen.

5. De ingrediënten voor in de chocoladefondue
Combineer klassiekers met originele ingrediënten om in de chocolade te dippen: verschillende soorten fruit, biscuitjes, lange vingers, marshmellows, slagroomsoesjes, mini-donuts en noten.

Of kies in plaast van voor een chocoladefondue voor een chocoladefontein.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Bitterkoekjesparfait

18.12.2018 - Weet jij al welk toetje je op tafel zet tijdens de feestdagen? Misschien is deze bitterkoekjesparfait een goed idee. Lees verder

Gegrilde perziken

17.12.2018 - Een bijgerecht met gegrilde perzik, ham, marsalawijn en rozijnen. Lees verder

Citroentaart met blauwe bessen

16.12.2018 - Zin om iets te bakken? Wat dacht je van deze citroentaart met blauwe bessen. Lees verder

Portie friet

07.12.2018 - Dit hadden we liever niet geweten. Lees verder

Taugé kweken

02.12.2018 - Taugé kweken is niet heel moeilijk. Wat je nodig hebt, is een week geduld en af en toe tijd om het water te verversen. Lees verder

Ember thermobekers

02.12.2018 - Ben je veel onderweg en kun je het waarderen als je warme drank of soep op precies de juiste temperatuur blijft? Dan is de nieuwe slimme thermobeker van Ember iets voor jou. Lees verder

Zijn het pepernoten of kruidnoten?

01.12.2018 - Sinterklaas blijft een gezellige feestdag en iets lekkers mag daarbij niet ontbreken. Vooral pepernoten zijn favoriet. Of kruidnoten... Of mag je beide benamingen gebruiken? Lees verder

Seizoensgroenten december

01.12.2018 - Dit zijn de seizoensgroenten om deze maand in je winkelwagen te leggen. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Boogschutter

Als je behoefte hebt aan wat afwisseling, spreek dan vandaag iets leuks af…

» Naar de daghoroscopen