×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eten over? Dit kun je met de kliekjes doen

Eten over? Dit kun je met de kliekjes doen
26.12.2017 - Redactie

Slim koken met de kliekjes van het kerstdiner.


1. Geef je gasten eten mee
Misschien zijn je gasten blij met een bak soep, een stukje vlees of de overgebleven quiche. Op die manier blijf jij niet met alle restjes zitten en hoef je ook niets weg te gooien.

2. Bekijk wat je in kunt vriezen
Heb je veel over, dan zul je dat niet allemaal morgen opeten. Bekijk welke gerechten of sauzen je kunt invriezen.

3. Verwerk de kliekjes in gerechten

Maak een maaltijdsalade
Van groenten tot vlees, een goedgevulde maaltijdsalade biedt ruimte voor verschillende kerstdinerkliekjes.

Wok de ingrediënten
Altijd goed. Om je gerecht wat vullender te maken, kun je noodles toevoegen.

Maak een pan soep
Je kunt de soep in porties invriezen.

Bak een omelet
Het ultieme restjesgerecht, net als een frittata.

Maak er een tortilla van
Vullen en oprollen maar.

Pastasaus vol groenten
Mix de ingrediënten met een blender en maak er een stevige pastasaus van.

4. Meer tips voor koken met kliekjes
Lees meer tips van Santé.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Je krijgt te kampen met een financiële tegenvaller. Je zult dus weer aan het…

» Naar de daghoroscopen