×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zo red je een mislukt kerstdiner

Zo red je een mislukt kerstdiner
25.12.2017 - Redactie

4 tips om te redden wat er te redden valt.


1. Wees creatief met ingrediënten die je nog in huis hebt
Bak een stokbrood af en maak zelf kruidenboter. Met (zoete) aardappel, kaas, crème fraiche en kruiden maak je heel makkelijk een gratin. Ook met bladerdeeg kun je van alles doen, van een groentepakketje tot worstenbroodjes. Die verdwaalde pizza in de vriezer kun je in puntjes of vierkantjes snijden. Kijk ook of er nog ingevroren kliekjes in de vriezer liggen waar je iets mee kunt. Als toetje kun je een crumble maken. Het kruimeldeeg maak je met boter, bloem en suiker. Leg wat gesneden fruit in een ovenschaal, deeg eroverheen en crunchy laten worden in de oven.

2. Wees niet te perfectionistisch
Misschien vind je zelf dat het eten niet allemaal goed gelukt is, maar misschien ben je te kritisch. Het gaat om de gezelligheid. Je gezelschap kan die iets te doorbakken biefstuk vast nog wel waarderen. Is één onderdeel compleet mislukt? Waarschijnlijk heb je nog steeds genoeg eten, dus geen paniek.

3. Bestel iets
Wellicht is de pizzeria in de buurt open en kun je daar iets bestellen. In verschillende steden zijn er zelfs op eerste kerstdag een aantal supermarkten open. In geval van nood geef je iemand de opdracht om daar langs te rijden.

4. Vergeet niet dat kerst om de gezelligheid gaat
Uiteindelijk draait kerst om gezelligheid en samenzijn met geliefden. Loopt iets niet zoals gepland? Laat het je humeur niet verpesten, ga niet zitten mokken, maar geniet. Juist het kerstdiner waarop jullie aan de knakworstjes zaten, zul je nooit meer vergeten. Zul je zien: het zal de herinnering zijn die over jaren het vaakst wordt opgehaald.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Waarom tranen mijn ogen als ik uien snijd?

20.10.2018 - Zodra je het mes in een ui zet, beginnen je ogen te tranen. Hoe kan dat en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Lees verder

Fermenteren

16.10.2018 - Door te fermenteren blijft voedsel langer houdbaar, dat is waar het fermenteren oorspronkelijk door begonnen is. Maar wist je dat het Deense sterrenrestaurant Noma deze techniek gebruikt voor alle gerechten? Lees verder

Gember bewaren

13.10.2018 - Een gemberwortel komt vaak niet in één keer op, gelukkig kun je gember prima een tijdje bewaren. Lees verder

Groenten opnieuw laten groeien

12.10.2018 - Van deze (restjes) groenten kun je een nieuwe groente kweken. Lees verder

Zelf kiemen kweken

05.10.2018 - In haar column schrijft Annemiek deze maand dat ze de smaak van het kiemen te pakken heeft. Ook proberen? Lees verder

Seizoensproducten oktober

01.10.2018 - Deze ingrediënten zijn deze maand in season. Lees verder

Nieuwe smaken M&M's

27.09.2018 - Nu al zin om te proeven. Lees verder

Beste koffie in Nederland

25.09.2018 - Koffieliefhebbers opgelet, de honderd beste plekken om koffie te drinken zijn bekend gemaakt. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Weegschaal

Je hebt een goed verstand. Toch laat jij je leiden door je gevoel. Je neemt…

» Naar de daghoroscopen