×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tips om saus dikker te maken

Pastasaus dikker maken
09.11.2018 - Redactie

Met deze tips maak je die waterige saus dikker.


1. Laat de saus langer pruttelen
Door de saus langer op het vuur te laten staan, zal het water langzaam verdampen, waardoor je saus waarschijnlijk vanzelf dikker zal worden.

2. Voeg maizena toe
Voeg maizena niet direct aan je saus toe, dan kan de saus gaan klonteren. Neem een beetje van je saus en mix het met de maizena tot je een gladde mix hebt, meng dat daarna door de saus.

3. Voeg bloem toe
Ook bloem kun je beter niet direct aan de saus toevoegen. Meng bloem met dezelfde hoeveelheid boter (bijvoorbeeld 20 gram bloem en 20 gram boter) en voeg het mengsel aan je saus toe.

Roux is een goede basis voor veel zelfgemaakte sauzen. Lees meer tips om te koken zonder pakjes en zakjes.

4. Voeg crème fraîche toe
Crème fraîche kan de smaak van je saus iets veranderen en maakt je saus romiger. Kies deze optie alleen als je dat niet erg vindt.

5. Voeg eigeel toe
Splits een ei. Voeg een lepel saus aan eigeel toe en mix het. Daarna kun je het mengsel aan je saus toevoegen om hem wat dikker te maken.

6. Voeg aardappel toe
Door het zetmeel zal je saus indikken. Een beetje aardappelpuree zal je saus dikker maken. Ja, poeder uit een zakje om aardappelpuree te maken werkt ook.

Tip
Vergeet niet om je saus te proeven, doordat je extra ingrediënten hebt toegevoegd, heb je misschien wat extra kruiden nodig.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Vegan plakjes kip

17.11.2018 - Vind je het lastig om vega(n) te lunchen, omdat je plakjes beleg mist? Dat hoeft niet. Lees verder

Zelf Tony's-reep bedenken

12.11.2018 - Een reep witte chocolade met roze muisjes? Kan gewoon. Lees verder

Pastasaus dikker maken

09.11.2018 - Met deze tips maak je die waterige saus dikker. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

08.11.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Recepten met tahin

03.11.2018 - Tahin past bij zoet en hartig. Lees verder

De seizoensproducten in november

01.11.2018 - Deze producten kun je deze maand het best in je winkelwagen leggen. Lees verder

Superfood: boerenkool

24.10.2018 - Boerenkool is dankzij de grote hoeveelheden mineralen en vitamines één van de gezondste groenten. Tijd om meer over deze groente te ontdekken. Lees verder

Waarom tranen mijn ogen als ik uien snijd?

20.10.2018 - Zodra je het mes in een ui zet, beginnen je ogen te tranen. Hoe kan dat en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Je bent vandaag lekker op dreef. Het gaat allemaal als vanzelf. Misschien is…

» Naar de daghoroscopen