×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept: sandwich met geroosterde groenten en basilicum

Recept: sandwich met geroosterde groenten en basilicum
Redactie

Advertorial - Een lekkere lunch gaat er altijd in, maar we hebben niet altijd zin en tijd om lang in de keuken te gaan staan. Deze sandwich met geroosterde groenten en basilicum heb je zo gemaakt.


Voor de sandwiches hebben wij de nieuwe Becel gebruikt, die 100% plantaardig is. Kiezen voor plantaardig is een geweldige manier om lekker te eten, goed voor jezelf te zorgen en het is ook nog eens beter voor onze aarde. Een verschuiving naar plantaardige voeding helpt onder andere mee aan een lagere uitstoot van broeikasgassen. Mooi meegenomen toch? Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 el pijnboompitten
  • Een paar blaadjes verse basilicum
  • Becel 100% plantaardig
  • 6 sneetjes brood
  • Olijfolie
  • Grillpan of ovenschaal

Aan de slag

  1. Snijd de courgette en aubergine met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Snijd de paprika in de lengte in reepjes.
  2. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en grill ze in een grillpan of in de oven.
  3. Bak ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin.
  4. Besmeer de boterhammen met een laagje Becel 100% plantaardig (ook geschikt voor vegans!).
  5. Leg op twee boterhammen de geroosterde plakjes courgette en aubergine. Doe er wat basilicum en pijnboompitten op. Leg op de andere boterham de geroosterde paprika, basilicum en pijnboompitten en stapel de drie boterhammen op elkaar Snijd daarna diagonaal doormidden.

Ben je benieuwd naar meer recepten met Becel 100% plantaardig? Doe inspiratie op.

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor asperge en daslook-risotto

22.04.2018 - Twee klassiekers gecombineerd: asperges en risotto. Lees verder

Recept voor aspergelinten met kruidendip

21.04.2018 - Asperges kunnen ook prima bij de borrel. Met dit recept bijvoorbeeld. Lees verder

Recept voor rösti met asperges mimosa

19.04.2018 - Het is weer de tijd van de asperges. Maak er gebruik van zolang het kan. Lees verder

Recepten met asperges

18.04.2018 - Het aspergeseizoen is begonnen. Asperges zijn gezond, hebben een reinigende en vochtafdrijvende werking én zouden lustopwekkend werken. Duik de keuken in voor deze heerlijk gerechten. Lees verder

Het verschil tussen komijn en karwij

14.04.2018 - De specerijen komijn en karwij worden veel door elkaar gehaald. Voor eens en altijd: dit is het verschil. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

12.04.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Verse pesto bewaren

07.04.2018 - Verse pesto is makkelijk te maken en een ideaal recept om je basilicumplant kaal te plukken. Met deze tips kun je verse pesto bewaren. Lees verder

Wij proberen Flora Smeerbaar + test zelf

Advertorial - We proberen graag nieuwe producten uit en als een product plantaardig is, heeft het een extra streepje voor. Vandaag proberen we Flora Smeerbaar, een spread met shea-olie, kokosolie en amandelpasta. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 133 |
Mis niets
Daghoroscoop
Stier

Jij neemt veel initiatief en dat verbetert jouw leven op alle fronten…

» Naar de daghoroscopen