×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept: sandwich met geroosterde groenten en basilicum

Recept: sandwich met geroosterde groenten en basilicum
Redactie

Advertorial - Een lekkere lunch gaat er altijd in, maar we hebben niet altijd zin en tijd om lang in de keuken te gaan staan. Deze sandwich met geroosterde groenten en basilicum heb je zo gemaakt.


Voor de sandwiches hebben wij de nieuwe Becel gebruikt, die 100% plantaardig is. Kiezen voor plantaardig is een geweldige manier om lekker te eten, goed voor jezelf te zorgen en het is ook nog eens beter voor onze aarde. Een verschuiving naar plantaardige voeding helpt onder andere mee aan een lagere uitstoot van broeikasgassen. Mooi meegenomen toch? Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 el pijnboompitten
  • Een paar blaadjes verse basilicum
  • Becel 100% plantaardig
  • 6 sneetjes brood
  • Olijfolie
  • Grillpan of ovenschaal

Aan de slag

  1. Snijd de courgette en aubergine met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Snijd de paprika in de lengte in reepjes.
  2. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en grill ze in een grillpan of in de oven.
  3. Bak ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin.
  4. Besmeer de boterhammen met een laagje Becel 100% plantaardig (ook geschikt voor vegans!).
  5. Leg op twee boterhammen de geroosterde plakjes courgette en aubergine. Doe er wat basilicum en pijnboompitten op. Leg op de andere boterham de geroosterde paprika, basilicum en pijnboompitten en stapel de drie boterhammen op elkaar Snijd daarna diagonaal doormidden.

Ben je benieuwd naar meer recepten met Becel 100% plantaardig? Doe inspiratie op.

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie

16.01.2018 - Altijd lekker als het buiten koud is: een warm soepje. En waarom uit een bord eten als het ook leuker kan? Lees verder

Recept voor courgettespread

14.01.2018 - In het februarinummer - vanaf dinsdag 16 januari in de winkel - vind je een recept voor soep waarbij je courgettes uitholt. De pulp kun je gebruiken voor een spread. Lees verder

15 tussendoortjes die 100 calorieën bevatten

11.01.2018 - Deze gezonde tussendoortjes helpen je de middag door. Lees verder

Week zonder vlees

10.01.2018 - Minder vlees eten is goed voor het milieu. Steeds meer mensen worden zich daar bewust van en maken de keuze om minder vlees te eten. Lees verder

Er is een ui ontwikkeld waarvan je niet hoeft te huilen

09.01.2018 - Sta jij altijd onbedwingbaar te grienen terwijl je een ui snijdt? Misschien is dat binnenkort verleden tijd. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

08.01.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Gezonder leven met slowjuices uit Twente

08.01.2018 - Advertorial - Het is een Blend New Day! Hoe fijn is het om de dag te beginnen met een shot aan je dagelijkse behoefte van groenten en fruit? Dat lijkt onmogelijk, maar toch kan het eenvoudig en lekker: met een slowjuice. Lees verder

5 gezonde pizzabodems

07.01.2018 - Gezonde pizzabodems, je ziet ze steeds vaker. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar zelf aan de slag gaan, is niet zo moeilijk als het lijkt. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 127 |
Mis niets
Daghoroscoop
Waterman

Je bent niet zo goed in het bewaren van geheimpjes. Toch moet je deze smeuïge…

» Naar de daghoroscopen