Placeholder

Recept voor knapperige bloemkoolpopcorn

Maak eens iets anders met bloemkool. Met dit recept maak je er een snack van.

Bloemkool wordt voor deze snack met een laagje specerijenolie bedekt en gebakken tot hij knapperig is. Je kunt de smaak variëren: voor een zoetere versie kun je vier ontpitte zachte gedroogde dadels met 1 eetlepel amandelboter, een ½ theelepel gemalen kaneel en een beetje water mengen.

Voor 6 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten, plus afkoeltijd

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 tl extra vergine olijfolie,
  • gesmolten boter, ghee of kokosolie
  • 1-2 el edelgistvlokken (naar keuze), naar smaak
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ¼ tl gemalen kurkuma
  • ½ tl zeezout

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breek de bloemkool in kleine stukjes ter grootte van popcorn.  

2. Doe de overige ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met peper. Meng goed door elkaar. Voeg de bloemkool toe en meng goed om de bloemkool met een laagje te bedekken.

3. Verspreid de bloemkool over de bakplaat en bak 45 minuten tot de bloemkool goudbruin en knapperig is. Keer regelmatig om. Neem uit de oven en laat op de bakplaat volledig
afkoelen.

Heilzaam effect op de darmen
Bloemkool en andere kruisbloemige groenten, zoals broccoli en kool, hebben een sterk reinigende werking, en doordat ze rijk zijn aan glucosinolaten ondersteunen ze de  ontgifting van het lichaam.

Recept afkomstig uit: Gezonde darmen kookboek van Christine Bailey – €20,00, Kosmos Uitgevers.