Placeholder

Recept voor gepofte zoete aardappel met paprika en geitenkaas

Wat eten we vanavond? Ter inspiratie delen we een heerlijk recept voor gepofte aardappel met geitenkaas en paprika.

Ingrediënten voor 4 personen
– 4 rode paprika’s, in reepjes
– 1 prei, in dunne ringen
– 100 gram diepvries tuinerwten, ontdooid
– 1 teen knoflook, fijngesneden
– 8 eieren
– 200 gram feta
– optioneel: handje ongebrande, ongezouten noten naar keuze, fijngehakt
– zout en peper
– olijfolie

Bereiden in de oven
Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik de zoete aardappel een aantal keren met een vork in en verpak ze, per stuk, in ruim aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal en zet die in de voorverwarmde oven. Pof ze gedurende een uur in de oven, tot ze goed gaar zijn. Oventemperaturen verschillen, dus controleer met een satéprikker of ze goed gaar zijn. Je moet er echt moeiteloos in kunnen prikken. Reken op 45 tot 60 minuten in de oven. Begin na drie kwartier met controleren of ze gaar zijn.

Snijd de paprika in repen en meng met de olijfolie, gemberreepjes, zout en peper. Je kunt dit zo lang laten marineren als je wilt. Desnoods de dag van te voren al. Zodra je ze wilt roosteren verhit je een grillpan tot deze gloeiendheet is. Grill daarin de paprikarepen 5 minuten per kant, tot ze gaar zijn. Leg dan terug in de marinade en laat daarin afkoelen.

Bak vlak voor het serveren de plakjes ontbijtspek in een hete pan, zonder olie. Als ze goudbruin en krokant zijn op keukenpapier laten uitlekken en afkoelen
Serveren: Snijd de gepofte zoete aardappel in de lengte open en met een theelepel maak je de aardappel iets los in de schil. Beleg de aardappel met de geroosterde paprika en verdeel de geitenkaas over de aardappel. Tot slot verkruimel je de ontbijtspek boven de aardappel.

Bereiden op de barbecue
Verhit de barbecue zoals je dat normaal ook zou doen. Prik de zoete aardappel een aantal keren met een vork in en verpak ze, per stuk, in ruim aluminiumfolie. Leg ze direct op de hete kooltjes, iets aan de zijkant, en laat ze daar liggen. De hitte poft de aardappel gaar, net zoals de oven dat doet. Houdt – afhankelijk van de temperatuur van je barbecue – ongeveer een uur aan, maar controleer na 45 minuten.

Snijd de paprika in repen en meng met de olijfolie, gemberreepjes, zout en peper. Je kunt dit zo lang laten marineren als je wilt. Desnoods de dag van te voren al. De paprikarepen grill je op het rooster van de barbecue 5 minuten per kant, tot ze gaar zijn. Leg dan terug in de marinade en laat daarin afkoelen. De rest van het recept bereid je zoals hierboven beschreven.

Dit is een recept van Tijd voor Paprika. Wil je een keer iets anders maken met paprika? Bekijk alle recepten op de website.

Recept en beeld: Tijd voor Paprika