Placeholder

Recept: avocado-chocolademousse van Deliciously Ella

Deze chocoladeousse moet je een keer proberen: makkelijk, lekker en binnen vijf minuten op tafel!

Ella: 'Deze kleine schaaltjes chocolademousse zijn een van de lekkerste snelle snacks of toetjes. Je hoeft niets te bakken of te snijden, dus je hebt ze in 5 minuten op tafel! Het geheime ingrediënt is avocado, die de mousse dik en intens romig maakt. De avocadosmaak verdwijnt trouwens door de rijke chocoladesmaak van de cacao, de amandelpasta, de zoete banaan en de karamelachtige dadels, dus ik beloof je dat je niet merkt dat er groente in je toetje zit.'

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 rijpe avocado’s
  • 4 erg rijpe bananen, gepeld (400 g)
  • 12 Medjouldadels, ontpit
  • 4 el amandelpasta (recept op pagina 24)
  • 5 flinke tl rauwe cacao
  • eventueel: wat ahornsiroop
  • eventueel: snufje chiazaad

Aan de slag
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de schil en de pit. Doe het vruchtvlees in de keukenmachine. Doe  alle overige ingrediënten erbij, met een beetje water en de ahornsiroop, als je die gebruikt, en mix tot een zalige, gladde mousse. Verdeel de mousse over vier souffléschaaltjes of kleine glaasjes en garneer als je wilt met chiazaad. Zet de mousse in de koelkast tot je hem gaat eten.

In het novembernummer van Santé vind je ons overzicht van de leukste foodbloggers. Inclusief Deliciously Ella natuurlijk!

Recept en beeld: Ella Woodward