×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept: Bietjessalade met appel, garnalen en aioli

Recept: Bietjessalade met appel, garnalen en aioli
14.05.2015 - Redactie

Een verrassende en kleurrijke combinatie met een zoete twist door de bietjes.


Voorgerecht, voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
• 4 teentjes knoflook
• 1 eidooier
• 1 tl dijonmosterd
• sap van 1 citroen
• 100-125 ml zonnebloemolie
• 2-3 el raapzaadolie
• 200 g rode (chioggia)bietjes
• 1 groene appel
• 2 stengels bleekselderij
• 200 g noordzeegarnalen
• 2 takjes munt
• cress en eetbare bloemen, ter garnering

Aan de slag
Pel de knoflook en pers de teentjes uit boven een kom. Voeg de eidooier en mosterd toe aan de knoflook. Klop de saus tot het een bleekromige massa wordt. Schenk de zonnebloemolie druppelsgewijs door de saus en klop alles goed door – voeg de olie toe tot de saus de juiste dikte heeft. Breng de knoflookmayonaise op smaak met wat citroensap en een snuf zout. Roer de rest van het citroensap met de raapzaadolie, wat zout en suiker tot een dressing.

Schil de bietjes en snijd of schaaf ze in flinterdunne plakken. Was de appel en haal het klokhuis eruit. Schaaf of snijd ook de appel horizontaal in flinterdunne plakken. Bedruppel de plakjes biet en appel met de dressing en laat 10 minuten marineren. Spoel de bleekselderij af en snijd in smalle repen van 7-8 cm. Dep de garnalen droog.

Rangschik de biet, appel, bleekselderij en garnalen op de borden. Garneer met blaadjes munt, cress en bloemen. Serveer de aioli apart.

Tekst: Loes van de Mosselaar | Recept en beeld: www.stockfood.nl

Wat vind je ervan?

Reacties

Gerecht minder pittig maken

16.07.2018 - Iets te scheutig geweest met de peper? Met deze tips maak je je gerecht iets minder pittig als dat nodig is. Lees verder

Zo open je een kokosnoot

09.07.2018 - Een kokosnoot openen is niet zo moeilijk als je denkt. Zo maak je je smoothie bowl uit Santé in een halve kokosnoot. Lees verder

3 manieren om een watermeloen te snijden

09.07.2018 - Watermeloen is het ultieme zomerfruit. Het snijden ervan is iets minder leuk, maar met deze drie trucjes is de klus voortaan zo geklaard. Lees verder

Seizoensproducten juli

01.07.2018 - Dit zijn de ingrediënten om deze maand in je boodschappenmand te leggen. Lees verder

4 snelle tips tegen een knoflookadem

26.06.2018 - Heb je knoflook gegeten en wil je daarna weer een frisse adem hebben? Lees verder

Zo vul je filodeeg

22.06.2018 - Met filodeeg kun je veel lekkere hapjes maken. Lees verder

Ga eens wildplukken

22.06.2018 - Leoniek: 'Iedereen koopt dure superfoods in de supermarkt of natuurwinkel, maar waarom zou je? Superfoods groeien gewoon om ons heen. Je hoeft ze alleen maar te plukken.' Lees verder

Tip om na het aspergeseizoen nog asperges te eten

21.06.2018 - Je hoeft nog geen afscheid te nemen van asperges. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 135 |
Mis niets
Daghoroscoop
Kreeft

Je hebt een meningsverschil over kwaliteit. Heb je echt gelijk of ben je…

» Naar de daghoroscopen