×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept: Bietjessalade met appel, garnalen en aioli

Recept: Bietjessalade met appel, garnalen en aioli
14.05.2015 - Redactie

Een verrassende en kleurrijke combinatie met een zoete twist door de bietjes.


Voorgerecht, voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
• 4 teentjes knoflook
• 1 eidooier
• 1 tl dijonmosterd
• sap van 1 citroen
• 100-125 ml zonnebloemolie
• 2-3 el raapzaadolie
• 200 g rode (chioggia)bietjes
• 1 groene appel
• 2 stengels bleekselderij
• 200 g noordzeegarnalen
• 2 takjes munt
• cress en eetbare bloemen, ter garnering

Aan de slag
Pel de knoflook en pers de teentjes uit boven een kom. Voeg de eidooier en mosterd toe aan de knoflook. Klop de saus tot het een bleekromige massa wordt. Schenk de zonnebloemolie druppelsgewijs door de saus en klop alles goed door – voeg de olie toe tot de saus de juiste dikte heeft. Breng de knoflookmayonaise op smaak met wat citroensap en een snuf zout. Roer de rest van het citroensap met de raapzaadolie, wat zout en suiker tot een dressing.

Schil de bietjes en snijd of schaaf ze in flinterdunne plakken. Was de appel en haal het klokhuis eruit. Schaaf of snijd ook de appel horizontaal in flinterdunne plakken. Bedruppel de plakjes biet en appel met de dressing en laat 10 minuten marineren. Spoel de bleekselderij af en snijd in smalle repen van 7-8 cm. Dep de garnalen droog.

Rangschik de biet, appel, bleekselderij en garnalen op de borden. Garneer met blaadjes munt, cress en bloemen. Serveer de aioli apart.

Tekst: Loes van de Mosselaar | Recept en beeld: www.stockfood.nl

Wat vind je ervan?

Reacties

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Jouw fantasie kent geen grenzen vandaag. Dat is heel goed, mits je daar zelf…

» Naar de daghoroscopen