Placeholder

Recept: Bietjessalade met appel, garnalen en aioli

Een verrassende en kleurrijke combinatie met een zoete twist door de bietjes.

Voorgerecht, voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
• 4 teentjes knoflook
• 1 eidooier
• 1 tl dijonmosterd
• sap van 1 citroen
• 100-125 ml zonnebloemolie
• 2-3 el raapzaadolie
• 200 g rode (chioggia)bietjes
• 1 groene appel
• 2 stengels bleekselderij
• 200 g noordzeegarnalen
• 2 takjes munt
• cress en eetbare bloemen, ter garnering

Aan de slag
Pel de knoflook en pers de teentjes uit boven een kom. Voeg de eidooier en mosterd toe aan de knoflook. Klop de saus tot het een bleekromige massa wordt. Schenk de zonnebloemolie druppelsgewijs door de saus en klop alles goed door – voeg de olie toe tot de saus de juiste dikte heeft. Breng de knoflookmayonaise op smaak met wat citroensap en een snuf zout. Roer de rest van het citroensap met de raapzaadolie, wat zout en suiker tot een dressing.

Schil de bietjes en snijd of schaaf ze in flinterdunne plakken. Was de appel en haal het klokhuis eruit. Schaaf of snijd ook de appel horizontaal in flinterdunne plakken. Bedruppel de plakjes biet en appel met de dressing en laat 10 minuten marineren. Spoel de bleekselderij af en snijd in smalle repen van 7-8 cm. Dep de garnalen droog.

Rangschik de biet, appel, bleekselderij en garnalen op de borden. Garneer met blaadjes munt, cress en bloemen. Serveer de aioli apart.

Tekst: Loes van de Mosselaar | Recept en beeld: www.stockfood.nl