×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept: Bietjessalade met appel, garnalen en aioli

Recept: Bietjessalade met appel, garnalen en aioli
14.05.2015 - Redactie

Een verrassende en kleurrijke combinatie met een zoete twist door de bietjes.


Voorgerecht, voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
• 4 teentjes knoflook
• 1 eidooier
• 1 tl dijonmosterd
• sap van 1 citroen
• 100-125 ml zonnebloemolie
• 2-3 el raapzaadolie
• 200 g rode (chioggia)bietjes
• 1 groene appel
• 2 stengels bleekselderij
• 200 g noordzeegarnalen
• 2 takjes munt
• cress en eetbare bloemen, ter garnering

Aan de slag
Pel de knoflook en pers de teentjes uit boven een kom. Voeg de eidooier en mosterd toe aan de knoflook. Klop de saus tot het een bleekromige massa wordt. Schenk de zonnebloemolie druppelsgewijs door de saus en klop alles goed door – voeg de olie toe tot de saus de juiste dikte heeft. Breng de knoflookmayonaise op smaak met wat citroensap en een snuf zout. Roer de rest van het citroensap met de raapzaadolie, wat zout en suiker tot een dressing.

Schil de bietjes en snijd of schaaf ze in flinterdunne plakken. Was de appel en haal het klokhuis eruit. Schaaf of snijd ook de appel horizontaal in flinterdunne plakken. Bedruppel de plakjes biet en appel met de dressing en laat 10 minuten marineren. Spoel de bleekselderij af en snijd in smalle repen van 7-8 cm. Dep de garnalen droog.

Rangschik de biet, appel, bleekselderij en garnalen op de borden. Garneer met blaadjes munt, cress en bloemen. Serveer de aioli apart.

Tekst: Loes van de Mosselaar | Recept en beeld: www.stockfood.nl

Wat vind je ervan?

Reacties

Zelf Tony's-reep bedenken

12.11.2018 - Een reep witte chocolade met roze muisjes? Kan gewoon. Lees verder

Pastasaus dikker maken

09.11.2018 - Met deze tips maak je die waterige saus dikker. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

08.11.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Recepten met tahin

03.11.2018 - Tahin past bij zoet en hartig. Lees verder

De seizoensproducten in november

01.11.2018 - Deze producten kun je deze maand het best in je winkelwagen leggen. Lees verder

Superfood: boerenkool

24.10.2018 - Boerenkool is dankzij de grote hoeveelheden mineralen en vitamines één van de gezondste groenten. Tijd om meer over deze groente te ontdekken. Lees verder

Waarom tranen mijn ogen als ik uien snijd?

20.10.2018 - Zodra je het mes in een ui zet, beginnen je ogen te tranen. Hoe kan dat en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Lees verder

Fermenteren

16.10.2018 - Door te fermenteren blijft voedsel langer houdbaar, dat is waar het fermenteren oorspronkelijk door begonnen is. Maar wist je dat het Deense sterrenrestaurant Noma deze techniek gebruikt voor alle gerechten? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Jij kunt niet altijd even goed tegen veranderingen. Zorg ervoor dat jij je…

» Naar de daghoroscopen