Placeholder

5 redenen om je maaltijden te plannen

Vind je het saai om vandaag al te bepalen wat je de rest van de week eet? Het heeft ook voordelen.

1. Je hoeft minder vaak naar de supermarkt
Wanneer je van tevoren bedenkt wat je deze week gaat eten, kun je heel gericht boodschappen doen. Maak voor je boodschappen doet een complete boodschappenlijst en probeer eraan te houden. Zet de tussendoortjes ook op je boodschappenlijst, zodat je ze gepast in kunt kopen. Hoe minder ongezonde dingen je in huis hebt, hoe minder je ervan kunt eten.

2. Het wordt makkelijker om geld te besparen
Als je je aan je boodschappenlijst houdt, koop je minder extraatjes. Je zult geld besparen zonder dat je het echt merkt.

3. Je bespaart tijd
Eén keer per week naar de supermarkt, na het werk niet nadenken wat je vanavond gaat maken en met een beetje planning kun je voor meerdere dagen tegelijk koken. Bonus: je kunt je overdag alvast verheugen op het heerlijke gerecht dat je thuis gaat bereiden.

4. Je gaat gezonder eten
Doordat je niet meer per dag maar per week kijkt naar wat je eet, kun je een gevarieerder menu samenstellen. Doordat je al weet wat je gaat eten en de boodschappen al in huis hebt, kom je minder snel in de verleiding om een snelle maaltijd af te halen of een kant-en-klaar-gerecht in de magnetron te schuiven.

5. Je bouwt een naslagwerk van weekmenu's op
In het begin zal deze methode je waarschijnlijk flink aan het nadenken zetten, maar na een korte tijd heb je steeds meer weekmenu's die je keer op keer kunt gebruiken als je zou willen.

Beeld: Shutterstock