×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept: gesmoorde kip in curry

Recept: gesmoorde kip in curry
06.03.2015 - Redactie

Curry is een gerecht dat het altijd goed doet. Maak de curry een keer iets anders, door partjes grapefruit toe te voegen.


Ingrediënten voor 4 personen
·         500 gram kippendijfilet
·         4 Florida grapefruits
·         1 komkommer
·         250 gram champignons
·         400 ml kokosmelk
·         1 eetl. currypasta (of kerriepoeder)
·         4 teentjes knoflook
·         350 gram pandan rijst
·         2 eetl. olijfolie, een beetje roomboter en een snufje zout en peper.

Bereiding
Halveer de kippendijfilets zodat je gelijke stukken krijgt. Laat wat roomboter en een scheutje olijfolie uit bruisen in een braadpan. Bak de kippendijtjes aan beide kanten op hoog vuur aan zodat het vlees direct dichtschroeit en bruin krokant wordt. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan.

Snijd de komkommer en champignons in gelijke blokjes en bak deze mee in de braadpan. Bak ook de currypasta en fijngesneden knoflook mee en blus daarna af met de kokosmelk. Breng op smaak met een snufje grof zout en peper uit de molen. Meng alles door elkaar en laat op laag vuur nog ongeveer 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Snijd met een scherp mes een plakje van de onder- en bovenkant van de grapefruit af zodat het vruchtvlees te zien is. Leg de grapefruit op de snijplank met een vlakke kant naar beneden en snijd rondom in een vloeiende beweging de schil er in etappes af. Draai de grapefruit telkens totdat de gehele schil eraf is gesneden. Volg de ronde vorm van de grapefruit zodat je alleen de schil en het vliesje eraf snijdt en niet teveel vruchtvlees. Snijd nu partje voor partje het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.

Voeg de partjes grapefruit twee minuten voor het serveren toe aan de curry, maar laat de partjes bovenop liggen zodat ze wel warm worden, maar niet uit elkaar vallen.

Dit is een recept van Mathijs Vrieze voor Florida grapefruit.

Wat vind je ervan?

Reacties

Waarom tranen mijn ogen als ik uien snijd?

20.10.2018 - Zodra je het mes in een ui zet, beginnen je ogen te tranen. Hoe kan dat en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Lees verder

Fermenteren

16.10.2018 - Door te fermenteren blijft voedsel langer houdbaar, dat is waar het fermenteren oorspronkelijk door begonnen is. Maar wist je dat het Deense sterrenrestaurant Noma deze techniek gebruikt voor alle gerechten? Lees verder

Gember bewaren

13.10.2018 - Een gemberwortel komt vaak niet in één keer op, gelukkig kun je gember prima een tijdje bewaren. Lees verder

Groenten opnieuw laten groeien

12.10.2018 - Van deze (restjes) groenten kun je een nieuwe groente kweken. Lees verder

Zelf kiemen kweken

05.10.2018 - In haar column schrijft Annemiek deze maand dat ze de smaak van het kiemen te pakken heeft. Ook proberen? Lees verder

Seizoensproducten oktober

01.10.2018 - Deze ingrediënten zijn deze maand in season. Lees verder

Nieuwe smaken M&M's

27.09.2018 - Nu al zin om te proeven. Lees verder

Beste koffie in Nederland

25.09.2018 - Koffieliefhebbers opgelet, de honderd beste plekken om koffie te drinken zijn bekend gemaakt. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Jij hebt een keuze gemaakt, maar twijfelt nu of het de juiste was. Probeer de…

» Naar de daghoroscopen