Placeholder

Deze groenten kun je helemaal gebruiken

Soms is het niet nodig om restjes groente weg te gooien. Van de volgende groenten kun je alles kunt gebruiken.

Prei
Veel mensen gooien het groen van een prei weg. De smaak van het groene deel is inderdaad meer uitgesproken. Als je daar niet van houdt, kun je het gebruiken als smaakmaker door een soep of een roerbakgerecht.

Lente-ui
Het groene deel van een lente-ui is net zo lekker.

Bladeren
Van veel groenten kun je de bladeren gebruiken in een soep. Hetzelfde geldt voor groenten die binnenkort niet meer goed zijn: verzamel alle restjes en maak er een heerlijke soep van.

Broccoli
De stelen van broccoli zijn ook eetbaar. Je kunt ze wat kleiner snijden, zo worden ze makkelijker zacht worden in de pan. Vind je de steeltjes niet lekker? Veel huisdieren zijn er dol op. En de bladeren van broccoli kun je inderdaad gebruiken!

Paksoi
Zowel het witte als groene deel van paksoi kun je bereiden.

Beeld: Shutterstock