×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tips voor een gezondere gourmet

Tips voor een gezondere gourmet
22.12.2017 - Redactie

Erg gezellig, die gourmettraditie, maar het is niet altijd gezond. Met deze tips maak je gourmetten gezonder.


1. Kies voor gezonde gerechten
Sla niet alleen vlees in om op de gourmet te leggen. Er zijn zoveel andere mogelijkheden: frittata, gevulde portobello's, pannenkoeken, mini-pizza's, kaas, falafel of tofu. Ook groenten kunnen op de gourmet. Zorg ook voor gezonde bijgerechten.

2. Maak de sauzen zelf
Sauzen voegen relatief veel calorieën toe aan de maaltijd. De meest gezonde optie is om ze zelf te maken. Ben je echt aan de lijn? Dan kun je het best zuinig doen met sausjes, of ze nou zelfgemaakt of kant-en-klaar zijn.

3. Kies je drankjes slim
Wil je op je calorie-inname te letten en deze beperken? Laat de alcohol dan iets vaker staan en zet een kan water in de buurt om af te wisselen met water.

4. Marineer het vlees
Marinades geven je vlees smaak, maar dat is niet de enige reden om het vlees te marineren. Verschillende kruiden hebben positieve effecten op je gezondheid en wanneer je eten smaak heeft, zul je sneller verzadigd zijn.

5. Maak je niet te druk
Zeker als je zelf de gastvrouw bent, kan kerst veranderen in een stressvolle gelegenheid. Relax, het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Maak je niet te druk en probeer te genieten van het samenzijn met elkaar.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Waarom tranen mijn ogen als ik uien snijd?

20.10.2018 - Zodra je het mes in een ui zet, beginnen je ogen te tranen. Hoe kan dat en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Lees verder

Fermenteren

16.10.2018 - Door te fermenteren blijft voedsel langer houdbaar, dat is waar het fermenteren oorspronkelijk door begonnen is. Maar wist je dat het Deense sterrenrestaurant Noma deze techniek gebruikt voor alle gerechten? Lees verder

Gember bewaren

13.10.2018 - Een gemberwortel komt vaak niet in één keer op, gelukkig kun je gember prima een tijdje bewaren. Lees verder

Groenten opnieuw laten groeien

12.10.2018 - Van deze (restjes) groenten kun je een nieuwe groente kweken. Lees verder

Zelf kiemen kweken

05.10.2018 - In haar column schrijft Annemiek deze maand dat ze de smaak van het kiemen te pakken heeft. Ook proberen? Lees verder

Seizoensproducten oktober

01.10.2018 - Deze ingrediënten zijn deze maand in season. Lees verder

Nieuwe smaken M&M's

27.09.2018 - Nu al zin om te proeven. Lees verder

Beste koffie in Nederland

25.09.2018 - Koffieliefhebbers opgelet, de honderd beste plekken om koffie te drinken zijn bekend gemaakt. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Weegschaal

Je hebt een goed verstand. Toch laat jij je leiden door je gevoel. Je neemt…

» Naar de daghoroscopen