Placeholder

Recept voor quinoasalade met spinazie en tofu

Wil je een keer iets anders met quinoa, of heb je eigenlijk geen idee wat je met quinoa kunt? Probeer deze quinoasalade van Gezond Lekker eens.

Ingrediënten
– Quinoa (50 gram per persoon)
– Tofu (50 gram per persoon)
– Spinazie (100 gram per persoon)
– Rode ui
– Walnoten of gemengde ongezouten noten
– Rode paprika
– Gedroogde abrikozen
– Mango, ananas, appel of meloen (zoet fruit naar keuze en smaak)
– Munt en/of bieslook
– Kaneel
– Kokosolie

Voor de dressing
– Limoen
– Feta
– Volle yoghurt
– Olijfolie
– Balsamicoazijn

Bereidingswijze
Kook de quinoa 8 minuten in ruim water. Giet de quinoa af, spoel met koud water en schep in een kom. Laat de tofu uitlekken en snijd het in plakken. Bestrooi de tofu met kaneel en bak in een koekenpan met kokosolie.

Snijd ondertussen de spinazie, rode ui, paprika, fruit en munt klein en doe in de kom. Voeg de noten, feta en het sap van een limoen toe. Garneer de salade met olijfolie, balsamicoazijn en een scheut yoghurt.

Dit is een recept van Gabrielle van Gezond Lekker. Voor meer gezonde en lekkere recepten of om deel te nemen aan een kookworkshop kun je terecht op haar Facebookpagina Gezond Lekker.