×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Een beetje honger is oké

Honger als je wilt afvallen normaal?
16.06.2014 - Redactie

Is het normaal om honger te hebben als je aan het afvallen bent? Je hoort zeker niet voortdurend een knorrende maag te hebben, maar met een beetje honger is niets mis.


Zo hoort het niet…
Wanneer je constant honger hebt, terwijl je een dieet volgt gaat er iets mis. Het is belangrijk dat je genoeg blijft eten, voor je gezondheid en om je metabolisme op gang te houden.

Zo hoort het…
Met een klein beetje honger is echter niets mis. Na een goede maaltijd heeft je lichaam voor een paar uur brandstof. Het is heel normaal dat je naarmate de volgende maaltijd nadert een beetje honger krijgt. Het is een teken dat je lichaam weer voedingsstoffen nodig heeft.

Relatie tussen honger en afvallen
Toch hangen honger hebben en afvallen nauw met elkaar samen. Vooral wanneer je net begint met een nieuw eetpatroon, kun je vaker honger hebben. In het begin weet je nog niet hoeveel eten je nodig hebt om het te redden tot de volgende maaltijd.

Belangrijk signaal
Als je het niet gewend bent om je hongerig te voelen, zal het wennen zijn. Zie een licht hongergevoel als een teken dat je lichaam de calorieën verbruikt in plaats van opslaat.

Bron: Fitsugar | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Gerecht minder pittig maken

16.07.2018 - Iets te scheutig geweest met de peper? Met deze tips maak je je gerecht iets minder pittig als dat nodig is. Lees verder

Zo open je een kokosnoot

09.07.2018 - Een kokosnoot openen is niet zo moeilijk als je denkt. Zo maak je je smoothie bowl uit Santé in een halve kokosnoot. Lees verder

3 manieren om een watermeloen te snijden

09.07.2018 - Watermeloen is het ultieme zomerfruit. Het snijden ervan is iets minder leuk, maar met deze drie trucjes is de klus voortaan zo geklaard. Lees verder

Seizoensproducten juli

01.07.2018 - Dit zijn de ingrediënten om deze maand in je boodschappenmand te leggen. Lees verder

4 snelle tips tegen een knoflookadem

26.06.2018 - Heb je knoflook gegeten en wil je daarna weer een frisse adem hebben? Lees verder

Zo vul je filodeeg

22.06.2018 - Met filodeeg kun je veel lekkere hapjes maken. Lees verder

Ga eens wildplukken

22.06.2018 - Leoniek: 'Iedereen koopt dure superfoods in de supermarkt of natuurwinkel, maar waarom zou je? Superfoods groeien gewoon om ons heen. Je hoeft ze alleen maar te plukken.' Lees verder

Tip om na het aspergeseizoen nog asperges te eten

21.06.2018 - Je hoeft nog geen afscheid te nemen van asperges. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 135 |
Mis niets
Daghoroscoop
Kreeft

Je hebt een meningsverschil over kwaliteit. Heb je echt gelijk of ben je…

» Naar de daghoroscopen