Placeholder

Recept: gegrilde zalm met pittige cranberry saus

Een smaakvol gerecht voor Pinksteren.

Ingrediënten voor 4 personen
•    4x 100 gr zalmfilet

Voor de saus
•    500 ml Ocean Spray® Cranberry Classic sap
•    150 gr Ocean Spray® Craisins® gedroogde Cranberries
•    1 kleine, fijngesneden ui
•    1 theelepel geraspte sinaasappelschil
•    3/4 theelepel vijfkruidenpoeder

Voor de marinade
•    2 eetlepels sojasaus
•    2 eetlepels sinaasappelsap
•    1 theelepel honing

Bereiding
1. Meng de sojasaus, sinaasappelsap en honing in een ondiepe, glazen schaal. Leg de zalm in de schaal met huid naar boven. Dek het af en laat het 30 minuten in de koelkast staan.

2. Schep alle ingrediënten in een pannetje en breng het geheel op matig vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat 6 tot 8 minuten doorkoken tot een glad geheel. Af laten koelen.

3. Stel de grill in op gemiddelde temperatuur. Plaats de zalm met de huid naar beneden in de grill. 20 tot 30 minuten grillen. De zalm is klaar wanneer hij gemakkelijk af te bladeren is met een vork.

4. Snijd de zalm in 4 gelijke stukken. Serveren met de saus.

Eet smakelijk!