Gevulde Paprika Recept

Gevulde paprika de 3 lekkerste recepten op internet

Gevulde paprika is gezond en lekker. Je kunt er alle kanten mee op en ze staan in no time op tafel. Dit zijn de drie lekkerste recepten op internet.

Het is niet alleen gemakkelijk te maken, maar ook een gezonde optie voor een doordeweekse maaltijd. Je kunt de paprika’s naar smaak vullen met groenten, vlees, rijst en kruiden. Ter inspiratie hebben we een aantal verschillende recepten voor je verzameld.


Gevulde paprika met rijst (vega)

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Kook de volkoren rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart.
  3. Snijd de bovenkant van elke paprika af en verwijder voorzichtig de zaadjes en zaadlijsten.
  4. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze glazig, ongeveer 2-3 minuten.
  5. Voeg de courgette en wortel toe aan de pan en bak ze 5-6 minuten, of tot ze zacht beginnen te worden.
  6. Voeg de gekookte rijst, zwarte bonen, maïs, tomatensaus, paprikapoeder, gemalen komijn, zout en peper toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel nog 2-3 minuten sudderen.
  7. Vul elke paprika royaal met het rijstmengsel en plaats ze op de voorbereide bakplaat.
  8. Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de gevulde paprika’s.
  9. Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de paprika’s zacht zijn geworden.
  10. Haal de paprika’s uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Gevulde paprika met gehakt en pijnboompitten

Ingrediënten
olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
50 gr pijnboompitjes
300 gr rundergehakt
zout en peper
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 eetlepels ketchup
scheutje worcestersaus
1 ei
handje geraspte (belegen) kaas
2 paprika’s

Bereiden
1. Bak in een koekenpan de fijngesneden sjalot en knoflook aan tot de sjalot zacht is. Voeg ook de pijnboompitjes toe en bak door tot de pijnboompitten iets verkleurd zijn. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
3. Meng het sjalotmengsel door het gehakt en voeg naar smaak zout, peper en Italiaanse kruiden toe. Voeg ketchup, worcestersaus, ei en geraspte kaas toe en meng het gehakt (met je handen) goed door.
4. Snij het kapje van de paprika’s, en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Je kunt ook elke paprika in de lengte doormidden snijden, zodat je vier ‘bakjes’ hebt. Vul elke paprika met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal. Bestrijk het gehakt met een beetje olijfolie.
5. Bak de gevulde paprika’s ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het gehakt gaar is.


Gevulde paprika vega

Ingrediënten
Uien
Knoflook
Paprika
Aubergine
Courgette
Rozemarijn
Tijm
Olijfolie
Cherrytomaten
Gele paprika’s
Mozzarella
Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Bereiden
Bekijk de video op de website van 24Kitchen.

1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens de paprika, aubergine en courgette in gelijke kleine blokjes. Ris de rozemarijn en tijm van de steeltjes en snijd het fijn.
2. Verhit in een ruime pan een scheutje olijfolie en zweet de uien en knoflook aan.
3. Voeg vervolgens alle gesneden groenten toe. Snijd de cherrytomaten in vieren en voeg ook deze aan de pan toe.
4. Halveer de gele paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de gehalveerde paprika’s in de ovenschaal. Vul de paprika’s rijkelijk met de groente vulling. Pluk de mozzarella en verdeel het over de gevulde paprika’s.
5. Bak de paprika’s gedurende 25 minuten in de oven.

Lees ook: gevulde aubergine met rijst

Tip van de redactie

Zet je vetverbranding in de hoogste versnelling met het ketodieet! Dit boek gidst je door 60 heerlijke, eenvoudige keto-gerechten en onthult hoe je moeiteloos en veilig overschakelt naar een ketogene levensstijl. Ontdek niet alleen gewichtsverlies maar ook andere verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Jane Faerber