Placeholder

9 Italiaanse culinaire regels

Toeristen in Italië blijken zich nogal eens te misdragen op culinair gebied. Een voedingsinstituut in Parma heeft daarom een lijst opgesteld met Italiaanse eetregels. Lees ze door om culinaire blunders te voorkomen.

1. Drink geen capuccino tijdens het diner. Echte Italianen drinken deze koffie alleen tijdens het ontbijt. Een bete keuze tijdens het diner is espresso.

2. Risotto en pasta zijn niet bedoeld als bijgerechten.

3. Voeg geen olie toe aan het water van de pasta. Alle toevoegingen doe je pas nadat de pasta gekookt is.

4. Giet geen ketchup op je pasta, dat wordt gezien als een culinaire zonde.

5. Spaghetti Bolognese bestaat officieel niet. De saus hoort geserveerd te worden met tagliatelle. Het instituut geeft wel toe dat het gerecht in grote delen van Italië gewoon geserveerd wordt.

6. Pasta met kip is heel ongebruikelijk in Italië.

7. De ontdekker van Ceaser-salade was een Italiaan, maar de salade is onbekend in Italië.

8. Rood-wit geblokte tafelkleden zijn niet typisch Italiaans.

9. Respecteer tradities: deel Italiaans eten met de mensen van wie je houdt.

Bron: Independent.co.uk – Beeld: Shutterstock