Placeholder

Tajine met lamsvlees en gedroogde abrikozen

Recept voor een smaakvolle tajine met lamsvlees en gedroogde abrikozen.

Bereidingstijd: 80 minuten
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsschouder in stukjes gesneden
  • 2 uien
  • 20 cl water
  • 2 tomaten
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel honing
  • Een snufje gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de olie in een stoofpan of tajine en braad de stukjes lamsschouder aan. Voeg de gepelde en gesneden uien en wat zout en peper eraan toe.

  • Schenk het water erbij en laat het geheel gedurende 45 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe even door.

  • Snijd de tomaten in tweeën, verwijder het zaad en vocht en snijd de helften vervolgens in vieren.

  • Giet een deel van het kookvocht af en voeg dan de abrikozen, tomaten, honing, gember en kaneel toe.

  • Laat nog 15 minuten sudderen.

  • Schep het vlees op een mooie voorverwarmde schaal of een tajine, strooi de verse koriander erover en serveer met couscous.

Wijntip
Een Gewurztraminer uit de Alsace is door zijn intense, fruitige en kruidige aroma's én het frisse zoetje in de smaak een ideale wijn bij deze tajine.

Dit recept wordt je aangeboden door Vins d'Alsace.