Placeholder

Naturel op vakantie: Go nude!

Advertorial – Hou je ervan op mooie zomeravonden naakt te gaan zwemmen en ga je het liefst naar een wellnessresort zonder badkleding mee? Doe je altijd je kleinste bikini of string aan naar het strand om zo egaal mogelijk bruin te worden, maar lijkt het je nóg fijner om in je blootje te zonnen? Dan is een naturistenvakantie echt wat voor jou.

Je hebt er misschien nog niet veel over gehoord, maar naturisme is, met name in Europa, upcoming. Met de groeiende populariteit van sauna’s en andere vormen van wellness die je normaal gesproken zonder badkleding ervaart, ontdekken steeds meer mensen dat een naturistische vakantie de perfecte manier is om helemaal tot jezelf te komen en optimaal te ontspannen. Zonder je kleding laat je het dagelijks leven met maatschappelijke verschillen, opvattingen en oordelen verrassend ver achter je. Tenslotte is iedereen naakt hetzelfde en word je niet beoordeeld op wat je aan en om hebt en of je kleding al dan niet hip en duur is, maar puur om wie je bent. Dat is een heel verfrissende, relaxte en unieke ervaring. Heb je dat een keer meegemaakt, dan word je er zeker door aangestoken en wil je nooit meer anders. We waarschuwen je maar, het is namelijk heel verslavend.

All over prachtig bruin
Lijkt het je ongemakkelijk of zelfs gênant om zonder enige bedekking vakantie te vieren? Het tegendeel is waar. Je zult merken dat je je in no time volledig op je gemak en zelfverzekerd voelt en dat komt vooral omdat alle andere hotelgasten ook nude zijn. En het grappige is, waar je je in je bikini of zwemshort misschien af en toe wat ‘bekeken’ voelt, is dat onder mensen au naturel helemaal niet het geval. Bloot is natuurlijk en werkt heel bevrijdend. Er is niets zo lekker als zonnen in je blootje en het resultaat is ook erg fijn: een prachtige gebronsde huid over je hele lichaam.

Skinny dipping en nude zonnen
Naturisme is tijdloos en leeftijdloos, het is voor iedereen en voor alle culturen en geeft een ongekende sensatie van vrijheid. Het is ontstaan in het begin van de vorige eeuw vanuit het streven om respectvol en in harmonie met de natuur, jezelf en elkaar te leven en de gedachte dat een combinatie van een goede lichamelijke conditie, frisse lucht en zonlicht, maar ook naakt-zijn bijdraagt aan een algehele gezondheid. Dat klinkt modern en eigentijdse naaktliefhebbers hebben deze filosofie dan ook herontdekt en weten dat bloot zijn in een natuurlijke omgeving een enorm gevoel van vrijheid geeft en ook nog eens verjongend kan werken. Zij volgen een gezond leefpatroon, doen aan skinny dipping en zonnen naakt in hun eigen achtertuin of op een mooi plekje in de natuur. Dat doen ze ook graag op bijzondere locaties in het buitenland als ze op vakantie zijn.

Toonaangevend resort
Zo’n nude vakantie is een geweldige ervaring, je zult het jammer vinden dat je het niet eerder hebt ontdekt. Ben je enthousiast geworden of op zijn minst nieuwsgierig, kijk dan eens naar het Gran Hotel Natura op Fuerteventura, één van de Canarische eilanden. In dit luxueuze resort, dat toonaangevend is binnen het naturisme, draait alles om genieten en relaxen. Dat kan je hier onbekommerd in je blootje doen, want je privacy is volledig gewaarborgd. Dankzij de gastvrije, vriendelijke sfeer en prachtige ligging voel je je hier meteen thuis en omringd door mensen die er op dit punt hetzelfde over denken als jij. Naturisten van over de hele wereld ontmoeten elkaar hier en hoewel naturisme niet aan leeftijd gebonden is, gaat het vooral om volwassen gasten en niet zozeer gezinnen met (kleine) kinderen. Dat betekent dat je hier overdag volop van rust, vrijheid en de natuur kunt genieten en na zonsondergang van het uitbundige nachtleven.

Een work-out of lekker loungen
De Canarische eilanden staan bekend om het gunstige klimaat, het is er altijd zonnig en warm, maar wel met een verkoelend zeebriesje. Grand Hotel Natura is dan ook het hele jaar door de ideale bestemming om een heerlijke naturistische vakantie te beleven en biedt je een veelheid aan fantastische faciliteiten. De appartementen, waarvan de meeste met balkon en uitzicht hebben over de Atlantische oceaan, zijn verzorgd en comfortabel. De vriendelijke, professionele staf zorgt dat het je aan niets ontbreekt. Bij de twee zwembaden die voorzien zijn van een natural zoutwater-systeem, dat zonder chloor zorgt voor bijzonder helder en fris zwembadwater, kan je lekker luieren op comfortabele loungebanken en aan de poolbar met schitterend panoramisch uitzicht over zee of op het grote buitenterras van een koel drankje genieten. Liever wat actiever? Speel een potje minigolf met nieuw-gemaakte vrienden of werk in de gym aan je conditie. Na je work-out kan je in de sauna of hot tub ontspannen, maar ook jezelf trakteren op een fijne massage. Vanuit het hotel zijn er diverse excursies te maken of huur een auto en trek erop uit.

Gouden zandstranden
Bij het resort is een eigen, rechtstreekse toegang tot het prachtige naturistenstrand en in het noordelijkste puntje bij Corralejo vind je een duinlandschap, dat wel wat weg heeft van de Sahara, en gouden zandstranden. Hier kan je lange wandelingen maken, zonnebaden en van het uitzicht over de oceaan genieten. Na zo’n relaxte dag is het heerlijk om je in het sfeervolle restaurant culinair te laten verwennen. De kaart is een fusion van de internationale en regionale keuken. Het uitgebreide en zeer gevarieerde ontbijtbuffet is de volgende dag een goed en gezond begin van de rest van je vakantie.

Meer informatie
Gran Hotel Natura ligt prettig centraal: op 30 minuten van het vliegveld, direct aan het strand en aan de rand van het authentieke vissersdorp Corralejo, een gezellig plaatsje met een haven, veel tapasbars, restaurantjes, clubs en bars, waarvan veel met live muziek. Kijk ook op www.granhotelnatura.com.